Raw kanelbullar

Hej bloggen!
 
Hoppas allt är bra! Jag har en rolig vecka med mycket kul inplanerat på kvällarna. Imorgon är det kanelbullensdag, jag ÄLSKAR kanelbullar. Igår testade jag att göra en variant av raw kanelbullar, de blev riktigt bra. Min sambo bakar sin egna version idag på jobbet: kardemummabullar med pistagefyllning, ska bli kul att få testa dom också! Här kommer mitt recept på raw kanelbullar: 
 

Raw Kanelrullar , ca 15 st

Degen:

2 dl naturella cashewnötter
1 dl sötmandlar
1/2 dl havregryn
15 st saftiga dadlar (utan kärna)
1 msk kokosolja
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
En nypa salt

Fyllning:

15 st saftiga dadlar (utan kärna)
1 msk kanel
1 msk kakao
en skvätt vatten

Gör såhär: Mixa mandlar, cashewnötter, kanel, kardemumma, havregryn och salt tillsammans. Kärna ur dadlarna om mixa dom med de torra inredienserna. Tillsätt kokosoljan och mixa lite till. När degen är klar så bör den släppa från sidorna i matberedaren och formas till en fast deg.

Klä in en skärbräda med plastfolie eller bakplåtspapper och tryck ut degen ovanpå, cirka 1 cm hög. Ställ in degen i kylen medan du gör fyllningen.

Gör fyllning genom att mixa alla ingredienser i en matberedare. Det ska bli en kladdig så om det behövs kan du tillsätta en liten extra skvätt vatten. Bred ut fyllningen över degen och använd plastfolien till hjälp för att rulla ihop degen till en rulle. Låt rullen vila i kylen i cirka 2-3 timmar och skär den sedan i skivor, cirka 2 cm breda. Jag förvarar mina rular i frysen och plockar fram dom ca 1h innan servering. 

 

 bild från: https://nouw.com/snacksbycaroline/raw-kanelrulle-33158224