Fundering!

Hej!
Nu är det verklgien nedräkning till julafton och jag hoppas inte du är allt för stressad. Månag har mycket stress under december och det är mycket som ska hinnas med innnan årets slut, men försk att även varva ner nu inför ledigheter. 
 
Jag jobbar med att förebygga hälsa och att hjälpa människor att hitta sunda och hållbara kostvanor och jag slås av hur mina kunder och även andra människor beklagar sig över hur ohälsosamt de lever nu i december, för mycket sötsaker, avbokade träningspass och ”då har ju inte ens julen börjat”. Ja, december månad är en tid som ofta sätter rutiner ur spel, som ofta innebär en hel del annan mat än den vi annars brukar kalla hälsosam. MEN kan det inte vara hälsosamt att bryta vardagsmönstret ibland och lär inte hälsa fler saker än hur man äter och hur många tärningspass man hinner med? Det fina med december är att vi ägnar mycket tid åt att umgås med våra nära och kära. Socker må inte göra mycket nytta för vår kropp, men vad gör inte en nybakad lussekatt för välbefinnandet?
Vi vet att träning, näringsrik mat och tydliga rutiner ger oss en superbra hälsogrund men om vi någon gång ska ta oss ur det svart-vita tänket kring hälsa, så tror jag att vi behöver se hälsa ur fler aspekter och även i de aktiviteter som många gånger kallas ohälsosamma. Så nu när julen närmar sig passa på och njut av lata dagar på samma vis som du njuter av långpromenaden, känn välbefinnandet av sena middagar med goa skratt likväl som du trivs med dina regelbundna måltider. Se att i en hälsosam livsstil så finns det plats för det mesta – i lagom dos. GOD JUL!