Trick or treat

 
Hej bloggen och måndag!
 
Det kanske bara är vi i Göteborg som har fått halloweenkänsla redan för att Liseberg i helgen öppnade för halloween. Jag har haft en väldigt lugn helg hemma, träffat vänner, ätit god mat, tränat, ja helt enkelt fyllt på mina energidepåer. Jag har inte varit på Liseberg men jag ska ge er mitt bästa recept på pumpasoppa. Det är lite hetta i soppan vilket jag gillar och jag serverade soppar ihop med lite chark, ost och god dryck. Hoppas ni ska gilla den!

Pumpasoppa med sting! 4 portioner

1 butternut pumpa, 2 stora morötter, 1 gul lök, 1/2 chilifrukt, 5 cm färsk riven ingefära, 1L grönsaksbuljong, 1 burk kokosmjölk.

Till servering: Färsk koriander, 1 lime, rostade pumpabitar och pumpakärnor

Gör såhär: Skala pumpan med en kniv och skär i grova bitar, dela morötterna i lika stora bitar. Gröp ur kärnorna och rosta dom i ugn 175 grader i 15-20 minuter med de små pumpabitarna som du blandat med lite olja och salt.

Finhacka löken och fräs i lite olja i en kastrull. Dela en halv chilifrukt i bitar (ta gärna med kärnorna för lite hetta). Tillsätt chili, ingefära, pumpa, morot och buljong till löken. Koka i 20 minuter.

Mixa soppan slät och rör i kokosmjölk, smaka av och krydda med salt och peppar. Servera soppan med de rostade pumpabitarna, pumpafrön, färsk koriander och lime. 

 
Bild från mittkök.se