Min matdag

Hej bloggen!
 
ÄNTLIGEN, jag har fått min kamera att fungera igen, den har levt sitt egna liv dom senaste veckorna och jag har inte fått igång den. När jag var inne på kameramärkets supportsida och fyllde i ett supportärende så knäpper kameran till och fungerar som vanligt, så bra. 
Därför ska ni idag få lite bättre kvalitet på bilderna från mig. Jag har fotograferat hur jag brukar äta på en dag och mina dagar är lite olika och det beror främst på om jag tränar eller inte. Om det är en träningsdag så äter jag mycket större portioner (av den enkla anledningen att jag blir mycket mer hungrig) under mina träningsdagar. Jag går inte på någon sort diet överhuvudtaget eller försöker nå någon specifik vikt. Jag äter nyttig mat för att ge min kropp den energi och näring som den behöver. Jag mäter mycket hellre mina resultat i hur stark och uthållig jag är i träningen än på vågen.
Dagligen möter jag kunder /framförallt kvinnor) som är rädda för att äta mycket då de tror att de ska gå upp i vikt, men det gäller att äta rätt sorts mat (näringsrikt istället för energirikt) och då behöver man inte hålla igen på portionerna som många kvinnor gör. Risken med att äta för lite under dagen är att man sänker sin ämnesomsättning och förbränning och det i sig gör det svårare att nå sina resultat oavsett vad dom är. Så se mat som ditt bränsle och du behöver tanka kroppen mad bra närngsrik mat för att den ska fungera optimalt. 
 
Min matdag!
07.00-08.00 FRUKOST: Dagens bästa måltid om du frågar mig, jag längtar till frukost redan när jag går och lägger mig på kvällen. Till frukost äter jag antingen:
- Gröt på havrekli eller havregryn, 1 dl som jag kokar med kanel, salt och vatten. Jag toppar gröten med mjölk och bär. Till det äter jag minst ett kokt ägg. 
- Alternativ två är chiapudding på sojakvarg som jag blandar med mandelmjölk, kanel och vaniljpulver, även den toppar jag med bär/frukt och nötter. Samt ett kokt ägg till. 
+ KAFFE, minst två koppar på morgonen. 
 
 
 
 
 
10.00-10.30 MELLANMÅL 1
Några timmar efter frukost är jag hungrig igen och då är det dags för mellanmål. Det varierar väldigt mycket från dag till dag vad jag äter till mellanmål. Igår åt jag: fruktsallad, mina egan rawbollar och en kopp te. 
 
 
 
12.30-13.00 LUNCH
4 av 5 dagar i veckan har jag matlåda som jag själv lagat till lunch. Det finns många anledningar till varför jag alltid försöker ha med mig en matlåda: dels för att jag vill få i mig bra mat och mat man köper ute innehåller mer fett, salt och mindre grönsaker generellt. En annan anledning är för att spra pengar, att äta ute varje dag blir dyrt i längden och sista anledningen är för att det går snabbt att bara värma min matlåda. 
Igår var ett undantag då köpte jag mat ute och det blev en box med: varmrökt lax, en sallad med quinoa, morot, grönkål, pumpakärnor, tomat och spenat samt en dressing. Till det drack jag kokosvatten. 
 
 
 
 
15.30-16.00 MELLANMÅL 2
Dags att tanka på med mer mat igen då jag ska träna vid 18.00. Jag tycker att 1-2 h innan träning är lagom att äta beroende på vad jag ska träna. Är det styrketräning räcker det med 1h innan men om det är kondition vill jag äta 2 h innan för att inte bli illamående. Igår bestod mitt mellanmål av egan guacamole på 1/2 avokado, färsk chili, salt, peppar, pressad limejuice och koriander. Det åt jag på två knäckebröd med kalkon och spenat. 
 
 
 
 
 
19.00-20.00 MIDDAG
På mina träningsdagar blir middagen väldigt sen. I vanlig fall äta jag annars middag runt 18.00-18.30. Men när jag tränar så blir det senare helt enkelt.
En sallad med tonfisk, musslor, sparris och en salsa på avokado/mango/chili. 
Fisk två gånger idag vilket det kan bli ibalnd, jag äter mest fisk, fågel och vegetariskt, inte alls mycket rött kött då jag inte tycker det är så gott och jag väger även in min egna hälsa och vår miljö i det valet. Blir jag serverad rött kött så äter jag det absolut men jag väljer att själv inte laga det hemma. 
 
 
 
 
 
 
Det var min matdag och grunden i min mat är att äta 3 huvudmåltider och två mellanmål varje dag.  Jag försöker variera min mat och alltid fylla på med grönsaker till både lunch och middag. 
Nu önsklar jag er en fin onsdag!
<3
Longevity - en blogg om hälsa

Bra matdag! Ser gott ut alltihop