Matlådetankar....

Hej vänner! Jag har varit duktig och lagat upp matlådor inför den kommande veckan. Mina dagar börjar ofta väldigt tidigt och tiden har en tendens att springa ifrån mig. När jag kommer hem från träning sent på kvällen är det sista jag vill göra att ställa mig och laga mat, därför försöker jag preppa så att det finns hemma och sen lägger jag till färska grönsaker. Varför är det bra att ha matlåda och inte köpa färdig mat? Jag har alltid tyckt att det varit lite smått tråkigt med matlådor men det är bra oavsett om det är tråkigt eller ej, här kommer tre fördelar:

Billigare: Att äta på restaurang är ofta dyrt och hundralapparna springer snabbt iväg.

Bättre koll på innehållet: Du kommer äta det du tar med dig vilket ger dig härliga möjligheter att ladda lådan full med näringsrika och energigivande rätter.

Minskar matsvinnet: Många av dina måltidsrester funkar utmärkt som lunch dagen efter, du kan skapa nya spännande kombinationer och varianter och använda flera små delar för att få ihop en hel måltid.Tänk efter innan du slänger mat, det vinner både du, miljön och din plånbok på.

 
Dagens lunch och veckans matlådor: råris, röd quinoa, kyckling, kokta morötter, groddar, färsk spenat, gurka, gojibär och en dressing med chili och ingefära. 
 
 
 
Nu ska jag göra mig iordning för att gå ut å äta på restaurang ikväll.
Lite lördagslyx får det allt vara! Trevlig helg till er <3