Vegetariska biffar

Hej vänner! Dags för ett vardagsrecept som har blivit en favorit för mig: vegetariska biffar. Jag äter faktiskt mest vegetarisk just nu med inslag av fisk varje vecka och ibland lite kyckling. Det känns toppen att äta mer grönsaker och vegetariskt. När man gör vegetariska biffar så finns det inga regler, man kan anävnda vilka grönsaker och kryddor som man gillar. 
 
Lojsans zucchinibiffar, receptet ger 6-8 stora biffar eller 10 st mindre. 
1 ekologisk zucchini
150 g valfri svamp (jag hade skogschampinjon)
1 knippe bladpersilja
1 förpackning Anamma formbar färs
senap efter smak
salt,  peppar, chiliflakes
mager ost, valfri: fetaost, lagrad hårdost
 
Riv zucchinin och svampen grovt. Finhacka persiljan. Blanda grönsaker med färs och persiljan. Krydda med salt, peppar, chiliflakes och en sked valfri senap. Smula i osten och forma biffar. 
Stek 2-3 minter på varje sida på medelvärme.
Serveringsförslag: 
- I salladsblad med en tomat- och fetaostsallad
- Med kokt quinoa/bulgur och en grönsllad
 
 
 
Tess

Wow, de ser grymt goda ut! Älskar Anammas formbara färs :D

Svar: Eller hur den är så bra!/Louise
Louise Svensson