Stockholm

Hoppas allt är bramed dig och att du har haft en bra start på veckan. Min helg spenderades i Stockholm och som vanligt så äter jag mig igenom staden. Det finns så mycket matställen som jag vill testa i Stockholm så jag brukar alltid passa på testa lite nytt när jag väl är där. 
 
Vi börjar med Hawaii poké som bland annat ligget på sveavägen. Jag tog en: Maui Classic, som är: lax, ris, sallad, misoslaw, sjögrässallad, mango, picklad ingefära, sesamfrön och wasabiaioli. 
Daniel tog en: Hula Sunrise, som var: lax, ris, misoslaw, edamamebönor, rättika, fiskrom, picklad ingefära, sesamfrön och chilimajonnäs. 
 
 
 
 
Efter en hälsosam lunch så blev det en mindre hälsosam fika på Mr Cake. Det var kö ut från cafeet och det tog sin tid att få ett bord. Tyvärr så var alla veganska bakverk slut när vi kom fram så jag fick nöja mig med en kopp kaffe. Nedan är deras kända: red velvet croissant. 
 
 
 
 
I söndags så promenderade vi till djurgården och till Rosendals trädgård som jag ville besöka. Det var väldigt höstligt och fint, höjdpunkten på hela helgen så är du i Stockholm så är det väl värt ett besök. 
 
 
 
Kolla alla höstfärger, så vackert!
 
 
 
 
Lunch i deras café: linssallad och en rökt getfärskost. Till kaffet: la bamba en raxboll med nötter, aprikoser, citron och kokos. 
 
 
 

Helg!

Hej vänner! Helg igen och ingen är gladare än jag. Jag har haft en intensiv vecka men mycket jobb så jag välkomnar helgen med öppna armar. Jag har precis varit och klippt håret, tänkte klippa av de slitna topparna men jag gick därifrån med 15 cm kortare hår, så kan det gå. Jag blev väldigt nöjd och nu känns det väldigt mycket friskare nu. 
 
Nedan ser ni inte min frukost imose (I wish) men det ska bli min frukost imorgon när jag har gott om tid att laga goda pannkakor. Vill ni har receptet så säg till. 
 
 
 
Har målat mina naglar, börjar bli mer mörka färger nu när vi går mot vinter och rött fungerar alltid. 
 
 
Quote inför helgen, det ösregnar i Göteborg och är väldigt kallt men det ska inte få förstöra min fredags feeling <3 
 
 
 
Fredagsfika: Espresso med skummad havremjölk och nyttiga bollar. 
 
 
Vet ni vad, nu stänger jag datorn för denna veckan! Jag önskar er alla en riktigt härlig helg!

Vegetariska biffar

Hej vänner! Dags för ett vardagsrecept som har blivit en favorit för mig: vegetariska biffar. Jag äter faktiskt mest vegetarisk just nu med inslag av fisk varje vecka och ibland lite kyckling. Det känns toppen att äta mer grönsaker och vegetariskt. När man gör vegetariska biffar så finns det inga regler, man kan anävnda vilka grönsaker och kryddor som man gillar. 
 
Lojsans zucchinibiffar, receptet ger 6-8 stora biffar eller 10 st mindre. 
1 ekologisk zucchini
150 g valfri svamp (jag hade skogschampinjon)
1 knippe bladpersilja
1 förpackning Anamma formbar färs
senap efter smak
salt,  peppar, chiliflakes
mager ost, valfri: fetaost, lagrad hårdost
 
Riv zucchinin och svampen grovt. Finhacka persiljan. Blanda grönsaker med färs och persiljan. Krydda med salt, peppar, chiliflakes och en sked valfri senap. Smula i osten och forma biffar. 
Stek 2-3 minter på varje sida på medelvärme.
Serveringsförslag: 
- I salladsblad med en tomat- och fetaostsallad
- Med kokt quinoa/bulgur och en grönsllad