WEEKEND

Fredag idag och det känns så härligt! 
Även om jag ska jobba denna helgen så ska jag också göra roliga saker så helgen är mer än välkommen!
Min morogn startade såhär: 
 
06:45: Alarmet ringer! Svårare att gå upp nu när det har blivit mörkt på morognen. Men jag försöker vända det till en mysig stund och tänder ljus samtidigt som jag får vakna till i lugn och ro. 
06:50: En shot med äppelcidervinäger med ingefära, chili och gurkmeja. Placebo eller inte men denna kommer hålla mig frisk hela vintern. 
 
 
07:00: KAFFE! Bästa koppen på hela dagen.
Dricker mitt kaffe i lugn och ro samtidigt som jag börjar svara på jobbmail. 
 
 
 
08:00 Tar en paus fårn jobbet och äter frukost. Idag blir det min egna musli med stjärnanis och mullbär samt naturell sojayoghurt och bär/nötter. Ett kokt ägg till. 
 
 
Denna filuren har också vaknat och vill vara med på en frukostbild. 
 
 
09.00 Dags att klä på sig och packa väskan, jag ska med ett tåg till Stockholm. Min sambo får hålla ställningen hemma i Göteborg och jag träffar honom igen på söndag. 
 
 
10:00: Köper med mig lunch till tåget. Sallad fårn Holy Greens och jag väljer alltid asiatisk räka. 
 
 
Det är helg så man får ha med sig lite choklad också. Dessa veganska favoriterna är mitt val idag. Den med kaffe är nummer ett, sen kokos och vill man ha lite sting så är den med chili god. 
 
 
Det var min fredag morogn/förmiddag. Nu ska jag jobba lite på tåget och jag vill önska dig en riktigt fin helg! <3

Skåne

Hej vänner! Ny vecka och jag är hemma i ett grått Göteborg igen. Jag älskar Göteborg som stad men om man får vara lite bitter så är det nog sämst väder i denna staden, mycket grått och regn. Tur att göteborgare är så trevliga så det väger upp det tråkiga vädret, haha. I helgen så har jag varit hemma i Skåne och hälsat på familjen och framförallt lilla Frans. 
I lördags hade vi en lugn dag: tog en lång promenad, besökte en skördemarknad, lagade brunch hemma (se bilder nedan) och sen på kvällen åkte jag och Daniel in till Malmö och åt på MJ:s med mamma och sen gick vi på bio. 
MJ:s var mycket trevligt, bäst var nog stämmningen inne på restaurangen, väldigt mysig miljö och även maten var mycket god, så det är ett mattips från mig om du är i Malmö. 
Bio: Vi såg "A star is born" som är med Lade Gaga och Bradley Cooper. Mycket musik i filmen och gillar du det så MÅSTE du gå och se den. Musiken var magisk och det var en film helt i min smak. 
 
På söndagen var det helgens höjdpunkt: få träffa Frans. Så liten och söt kille, jag är så glad att jag fick träffa honom och jag ser fram emot att få vara med när han växer upp. Väldigt speciellt när ens bästa vän får barn. 
 
 
 
 
Brunch: 
- Äggröra
- Kalkonbacon
- Grönsaker
- Grön smoothie på: avokado, äpple, ingefära, lime, spnat och vatten
- Pannkakor: mandelmjöl, havremjöl, vaniljpulver, salt, havremjölk, ägg och blåbär
 
 
 
 
MJ:s, förrätt med morot, getost, rostade hasselnötter och dill.
 
 
 
 
Lilla Frans <3
 
 
 

Raw kanelbullar

Hej bloggen!
 
Hoppas allt är bra! Jag har en rolig vecka med mycket kul inplanerat på kvällarna. Imorgon är det kanelbullensdag, jag ÄLSKAR kanelbullar. Igår testade jag att göra en variant av raw kanelbullar, de blev riktigt bra. Min sambo bakar sin egna version idag på jobbet: kardemummabullar med pistagefyllning, ska bli kul att få testa dom också! Här kommer mitt recept på raw kanelbullar: 
 

Raw Kanelrullar , ca 15 st

Degen:

2 dl naturella cashewnötter
1 dl sötmandlar
1/2 dl havregryn
15 st saftiga dadlar (utan kärna)
1 msk kokosolja
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
En nypa salt

Fyllning:

15 st saftiga dadlar (utan kärna)
1 msk kanel
1 msk kakao
en skvätt vatten

Gör såhär: Mixa mandlar, cashewnötter, kanel, kardemumma, havregryn och salt tillsammans. Kärna ur dadlarna om mixa dom med de torra inredienserna. Tillsätt kokosoljan och mixa lite till. När degen är klar så bör den släppa från sidorna i matberedaren och formas till en fast deg.

Klä in en skärbräda med plastfolie eller bakplåtspapper och tryck ut degen ovanpå, cirka 1 cm hög. Ställ in degen i kylen medan du gör fyllningen.

Gör fyllning genom att mixa alla ingredienser i en matberedare. Det ska bli en kladdig så om det behövs kan du tillsätta en liten extra skvätt vatten. Bred ut fyllningen över degen och använd plastfolien till hjälp för att rulla ihop degen till en rulle. Låt rullen vila i kylen i cirka 2-3 timmar och skär den sedan i skivor, cirka 2 cm breda. Jag förvarar mina rular i frysen och plockar fram dom ca 1h innan servering. 

 

 bild från: https://nouw.com/snacksbycaroline/raw-kanelrulle-33158224