MUTANTUR

Hej bloggen!
 
Hoppas din helg har varit bra, jag har haft en bra helg: varit på matmässa, åkt till IKEA, gått på kvartalsutbildning och ätit god mat. Ungefär så har min helg sett ut. För att spola tillbaka bandet lite ås var jag på en restaurnag som heter Mutantur i Malmö när jag fyllde år. Om du bor i Malmö trakten är det ett hett tips. Alexander Sjögren som har starat restaurangen har tävlat både i Årets kock (slutade 3:a) och Bocuse dor. På mutantur finns dte många veganska alternativ och man tar hand om hela råvaran. Min upplevesle var mycket bra, god och vällagad mat och kul att det var mycket veganskt som jag kunde äta. Även ett plus för att det är mindre rätter så att man kan äta flera stycken.  Nedan kommer några av rätterna som vi åt. 
 
 
Frasig torsk med citronmajonös och forellrom
 
 
Taco med kalvbräss, plommon, jalapeno och endive.
 
 
Grillat bröd med mandel, rostad paprika och masala. 
 
 
Vintertryffel med silverlök och josad rotselleri. 
 
 
Rå havskräfta och pilgrimsmussla med blomlål, valnöt och basilika. 
 
 
Tatar på friskatorpets oxe med hällestadsvamp, rostad lök och äggula.
 
 
 
Desserten åts upp innan jag hann ta ett fotografi av det, men den var kvällens höjdpunkt: Eldad gräddglass med bovetepannkaka, brynt smör och hallon. 
 
Nedan är en tårta som vi åt dagen efter och den är glutenfri och helt vegansk, receptet hitta du här: KLICK!