Favorit i repris

Hej Bloggen,
 
Jag ska ha middagsgäster nästa vecka och funderar på att göra denna goda raw jordgubbstårta. Den är smidig för man kan förbereda den långt innan och sen ha i frysen tills det är dags. Ta bara fram den 30 minuter innan servering så den hinner tina något. 
 
Raw Jordgubbscheesecake, ca 10-12 bitar
Ingredienser till botten: 200 g mandel, 10 färska dadlar och 1/4 dl vatten.
Mixa alla ingredienser till en crunchig botten. Tyck ut i en vanlig stor form med löstagbara kanter.
 
Ingredienser lager två: 6 dl naturella cashewnötter (blötlagda), 1 dl agavesirap, 1 banan, 200 g jordgubbar, 3 lime (saften), 1 tsk vaniljpulver, 1/2 dl kokosolja.
Mixa nötterna till en kräm och tillsätt sedan banan, jordgubbar, limesaft, vailjpulver, agavesirap och kokosolja. Mixa allt till en fluffig kräm. Häll över nötbotten och ställ in i frysen i minst en halvtimme. 
Ta ut tårtan ca 30 minuter innan servering och toppa med valfria bär.
 
 
 

Midsommar!

Hej bloggen! 
 
Ännu en helg och ännu en uppdatering här på bloggen! Det var midsommar i fredags och det firade vi hemma hos min bästa vän Erica och hennes Mattias. Snart blir dom tre och magen blir större för varje gång vi ses, ser så fram emot en till deltagare på midsommar nästa år. 
 
Vi hade en superhärlig kväll: åt sill, tog en lång promenad och plockade blommor till våra kransar som vi gjorde, grillade på kvällen och spelade spel till sent. 
 
 
Utan att prata med varandra så hade vi båda kört på orangea kläder, lika som bär. 
 
 
 
 
 
Dagen efter midsommar så var jag och Daniel på On Tour i Köpenhamn. Det var första gången som jag såg Beyonce och Jay-Z och det var 5 av 5, en fullträff helt enkelt. Det var över 50 000 på parken i köpenhamn och en härlig stämning. 
 
 
 
 
Frukost i kolonin: gröt med blåbär till Daniel och soyayoghurt till mig med granola och bär. Mums mums mums! Nu är vi i Göteborg igen och ska jobba de sista två veckorna innan det är semester!
 

Bimbimbap

Hej bloggen! 
 
Heja Sverige, vi vann första matchen mot sydkorea i fotbolls VM. Jag har turen som kan jobba hemifrån vissa dagar och idag var en perfekt dag att jobba hemma så jag kunde ta paus och se på matchen. 
 
Jag älskar asiatisk mat och framförallt koreansk och vietnamesisk. Jag tycker de är frächare än kinesisk/thailändsk mat. I helgen lagade jag min variant av Bimbimbap. 

Bibimbap är kanske Koreas mest kända rätt och älskad runtom i världen. Bibimbap betyder ”rört ris” med många härligt goda smaker och konsistenser i samma skål som blandas. Äts gärna med sked. Eller med pinnar, om man föredrar det. Gott är det oavsett!

Min bimbim bap bestod av: rött ris, kyckling (som var marinerad i soja, siracha sås, färsk riven ingefära och lime), färsk koriander, böngroddar, minimajs, gurka, blandade gröna blad, avokado, lime, picklad ingefära och stekt ägg. Som sås hade jag: teriyaki, siracha, sojasås. 

Det får ni testa om ni gillar den typen av smaker. På tal om mat så ska jag nu gå till mataffären och handla lite!

Ha en fin vecka!