Bärplock

Godmorgon!
 
Att vakna på morognen och kunna gå ut och plocka bär till sin frukost är så härligt. Det vill jag kunna göra i min framtida trädgård.Här plockar Daniel björnbär till frukosten och jag plockar röda krusbär i mammas koloni. Nu är vi hemma i Göteborg igen och det är ganska skönt det med även om jag knappt ville åka hem igår. Det är en varm men molnig dag idag och vi tänkte åka en sväng till botaniska trädgården med Daniels föräldrar som är här på besök. Så nu ska jag dricka upp mitt kaffe och göra mig redo för denna onsdag, jag önskar dig en fin dag!
 
 
 
 
Frukostskål med röda krusbär på toppen. 
 
 
 
Solvarma björnbär!
 
 
 

Barcelona

Hej bloggen! Jag njuter av min semester till fullo och därför har det varit litet tyst här. I förrgår kom jag hem från Barcelona. Jag var där i fem dagar med en av mina bästa tjejkompisar! Jag har aldrig varit i Barcelona tidigare så det var väldigt roligt. Det finns mycket att se och göra och jag gillade staden från dag ett. Nu är jag hemma igen och här är minst lika fint väder. Vi hörs snart igen! 

Sagrada Familia, en katolsk kyrka som är väldigt pampig. Här ser ni både den nya och den gamla delen.
Jag och Frida 💗
Vit sangria på cava 🍹
Saluhallen, här kunde jag vara varje dag, så mycket gott och allt låg så fint upplagt.
Mango som var gudomligt god!
Köpte med mig färska bär från saluhallen till stranden.
Strand i stan, så bra eftersom det var väldigt varma dagar.
Min frukost: 2 knäckebröd med kalkon och avokado. En skål med flingor, färska bär och mandelmjölk samt kaffe.
Mysiga små gator ner till stranden!
En dag åkte vi till citges, en stad lite söder om Barcelona. Så härlig strand och mysig gamal stad.
Glass paus 🍦

Poh keh

Hej Fredag! 
 
Jag och Daniel testade ett nytt lunch ställe igår här i Göteborg som jag gick förbi när jag var ute på en promenad. Det ligger på teatergatan som är en paralellgata till Avenyn. Det var en ren slump att jag tog det hållet annars hade jag aldrig hittat denna lilla pärla. 
Poh Keh på Teatergatan har tagit mattrenden poké bowls till Göteborg. På Poh Keh görs den hawaiianska rätten dessutom på närproducerade råvaror, de fisk och skaldjur som används kommer till exempel direkt från lokala fiskare i Göteborg. Utöver poké bowls med många olika kombinationer görs även juice på plats.
 
Jag gjorde en egen bowl med: ris, glasnudlar, lax, picklad ingefära, mango, avokado, picklad gurka, koriander och chilimajonnäs. 
Daniel tog en bimbimbap med kyckling och vi båda var väldigt nöjda så gillar du denna typer av mat och bor i göteborgsområdet är detta ett hett tips!
 
Trevlig fredag!
/Louise