Senaste veckan

Hej bloggen! 
 
Här är min senaste vecka i bilder, jag är väldigt dålig på att uppdatera just nu för att det är mycket jobb. Min tid går helt enkelt åt till annat. Så är det alltid i början på året och då är det bara att fokusera och jobba på för det kommer komma lugnare perioder längre fram. Tur nog så älskar jag mitt jobb och tycker det är roligt även om det är mycket. 
 
 
Denna fina buketten fick jag av min sambo för att jag drogs med en bihåleinflammation i två veckor. 
 
 
Jag jobbade från Aveqia i början på veckan (matstudio i Göteborg/Stockholm), här en kaffe med skummad havremjölk och en tryffel. Lite kaffe och choklad kan liva upp vilken grå vardag som helst. 
 
 
 
Sen bar det av till Oslo och en annan matstudio: Kulinariska akademin. Ovan är det min mat på eftermiddagen, jag tycker alltid att det är svårt att hitta bra mat när man reser, denna gången blev det en Poké bowl med lax, till det morötter, tomat och vatten. 
 
 
Dags för ketogen matlagning. 
 
 
 
Lunch nu i helgen på JOS här i Göteborg, Poké bowl igen (ja jag gillar det) och en grön juice med: spenat, selleri, ingefära, palsternacka, lime, spirulina, avokado och gurka. 
 
 
 
 
Nu ska jag äta middag och sen kolla på EM-finalen i handboll, HEJA SVERIGE!

Thailand, del 3

Hej!
 
Nu kommer mina sista bilder från Thailand sen ska jag inte tjata mer om det. 
Jag funderar lite på varför jag åkte hem för ända sedan jag landade hemma så har jag varit sjuk, men jag hoppas det ska bli bättre nu snart. Har varit ho släkaern idag så nu tror jag att det vänder, håll tummarna!
 
Såhär såg första dagen på 2018 ut, inte dumt alls. Vi var på Raily beach och hit tog man en båt som tog ca 10-15 minuter. Värt ett eller två besök helt klart, god mat och dryck fanns till ett väldigt billigt pris. 
 
 
 
Iskaffe och vattenmelonshake en varm dag på stranden. 
 
 
 
 
Här ligger båtarna som man tog för att komma hit. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mer smoothies kommer här, jag hittade ett veg-café dit vi gick för lunch en dag, Govindas heter det (tips om du är i ao nang och vill äta vegetariskt/veganskt). 
 
 
 
Här har vi ett tempel högt uppe på ett berg. Detta var faktiskt den bästa utflykten av alla vi gjorde. Tiger temple heter det och det är en lång trappa (1237 steg) upp för ett berg och högst upp på berget är det ett tempel med fantastisk utsikt. Vi åkte dit tidigt på morgonen vilket var smart då det blir väldigt varmt, ett måste är vatten och träningskläder för det är ett tärningspass att gå upp för de branta trapporna. Man fick även se upp för aporna som gicks längs med bergsväggen och kunde bli aggresiva när man kom nära dom. 
 
 
 
 
Utsikten, det ser inte lika högt ut som det var men jag vågade inte gå nära kanten. Jag var tvungen att ha en blå sjal runt om mig eftersom vi gick in i templet på toppen. 
 
 
 
 
 
 
 
Här en av dagarna som det var molning. Då gick vi och tränade sen tog vi vars en massage och efter det gick vi ner till stranden med frukt, nötter och vatten och bara slappade. 
 
 
 
 
Sista dagen åkte vi till Phra nang, ännu en strand som man fick åka båt till. Det var enkelt att åka hit (tog 10-15 minuter) och även denna stranden var väl värt ett besök. Jag testade om jag fortfarande kunde stå på händer, det gick i några sekunder tills jag ramlade som ni ser på andra bilden. 
 
 
 
Lunch i skuggan på stranden. Wrap med kyckling, grönsaker och självklart en vattenmelonshake. 
 
 
 
 
På väg hem till göteborg, det tog 13 h och mitt bagage var kvar i Thailand så det var en ganska lång hemresa. Men denna fina bilden tog jag innan solen gick ner helt. 
 
 

Thailand, del 2

Hej fredag!
 
Denna veckan försvann ovanligt snabbt, antagligen för att jag har jobbat för fullt för att komma ikapp med allt efter ledigheten. Jag har tyvärr en ihållande huvudvärk som inte vill ge med sig, så jag är inte helt på topp tyvärr. Jag får ta det lugnt nu i helgen och ge kroppen återhämtning och sömn så hoppas jag att jag är tillbaka till 100% nästa vecka. 
 
Nu fortsätter jag med bilder från resan, del 2: 
 
 
En dag hyrde vi en egen long-tail boat och åkte till 4 öar. Det var en härlig dag och helt klart värt att ha en egen båt. 
 
 
 
 
Nedan är den så kallade chicken island. 
 
 
 
 
Vi stannade vid en ö och snorklade, det var som att hoppa i ett akvarium och fiskarna simmade inpå oss. 
 
 
 
 
 
 
Efter sista stoppet hade vår guide fixat frukt till oss, så gott. Frukten där nere smakar så myckte mer och jag kan lova att jag har ätit frukt för ett helt år. 
 
 
Efter en hel dag på havet tog vi en vilodag vid poolen. Jag hittade denna matchalatten på valnötsmjölk, MUMS!
 
 
Vi åkte in till Krabi stad och deras nattmarknad.
 
 
Nattmarknaden bestod mest av frukt- och matstånd. 
 
 
 
 
Deras mango får 10 av 10!
 
 
En av dagarna var det regnigt väder, ända dagen med dåligt väder så vi kan inte klaga på det. Då passade vi på att besöka hotellets SPA. 1 h massage för rygg, nacke och axlar, kostade ca 125 kronor, vilket kap. 
 
 
 
 
Gott nytt år! Hotellet hade styrt upp nyår riktigt bra med stor middag, underhållning och firande.
Vi stannade inte hela kvällen utan vi tog oss ner till stranden vid tolvslaget för att se fyrverkerier. 
 
 
 
 
Vi fick masker, tutor, hattar, konfetti med mera! 
 
 
 
 
Maten på nyår, dock så vågade jag inte äta av de råa skaldjuren utan höll mig till det som var grillat. 
 
 
 
 
Trevlig helg!