Lucia!

Glad Lucia!
 
Glad lucia alla mina läsare, hoppas du får en riktigt fin dag och att du får lyssna till ljuv luciasång. Jag delar med mig av mitt bästa recept på saffransbiscotti med mandel. Håll till godo!
 
Saffransbiscotti med mandel (ca 30 st)
100 g smör, 1 g saffran, 2 ägg, 5 dl vetmjöl, 1 1/2 dl strösocker, 1 1/2 tsk bakpulver, 2 dl sötmandel eller pistagenötter.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret med saffran i en kastrull (ha i saffranen för att smakerna kommer fram ännu mer om de hettas upp), häll över i en bunke och knäck i äggen, rör ihop. Blanda de torra ingredisenserna i en skål med hel sötmandel, blanda de torra ingredienserna med de blöta och rör/knåda ihop till en fast deg. Dela i tre längder på en plåt och grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ut plåten och sänk temperaturen till 125 grader. Skär i 1-2 cm tjocka skivor och torka biscottin i 10-15 minuter. Förvara torrt!