Våfflor

Hej bloggen och fredag! 
 
Fredagar är absolut min favoritdag i veckan, jag har helgkänsla i kroppen och hela helgen är framför mig, jippie. Sen går det snabbt tills det är söndagkväll igen men det ska vi inte prata om nu. Jag har precis jobbat färdigt för dagen och ska bege mig ut på en promenad i solen och sen ner till gymmer och köra lite styrketräning. Det blir mitt första gympass denna veckan vilket är ovanligt för att vara mig men det har bara blivit mycket gruppträning av någon anledning (anledning: för att det är så kul). 
 
Dagens matiga mellanmål: Våfflor på havremjöl, receptet ger 4 våfflor!

2,5 dl havremjöl
2,5 dl havremjölk
1 ägg
40 g rapsolja
1 msk vaniljsocker 
1 tsk bakpulver 
1 tsk stött kardemumma
1 krm salt
olja, till järnet

 

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser, tillsätt oljan och 1 dl av havremjölken, vispa slät. Tillsätt resten av havremjölken och rör runt och sedan i med ägget. Låt smeten svälla ett par timmar i kylen. Använd olja till järnet vid gräddning.

 Toppa dina våfflor med kvarg, keso eller turkisk youghurt, blåbär, skivad frukt och toppa med ringlad honung eller varför inte lyxa till det och riva lite mörk choklad på toppen.

 
 
 
 
 
Lars Gustafsson

Åhh. Våfflor så smarrigt Jag vill gärna ha grädde och Jordgubbssylt på