Favorit granola

Hej bloggen! 
 
Det är dags för ett favoritrecept på granola. Smakerna är nästan lite juliga då det är: vanilj, kardemumma och stjärnanis. Det går att använda vilka kryddor som helst, så det är fritt fram att byta ut till det du gillar. Just stjärnanis ger lite smak av anis/lakrits vilket jag gillar. Jag rostade stjärnanisen i en topp stekpanna och sen mixade det till ett pulver.
 
Favorit musli
För en stor sats behöver du: 
2 dl helt bovete (blötlägg i vatten över natten)
3 dl havregryn
1 dl hirsflingor
1 tsk mald stjärnanis
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kardemumma
2 dl valfria nötter (jag hade cashew och valnötter)
1 1/2 dl mixade frön: hela linfrön, pumpafrön och solrosfrön
1/2 dl kokosolja (eller annan olja: rapsolja tillexempel)
1/2 dl honung
2 dl rostade kokosflakes
2 dl valfria torkade bär, jag hade mullbär och torkade blåbär
 
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda bovete (torka av det så det inte är blött), havregryn, hirsflingor, kryddor och nötter (govt hackade eller hela) i en bunke. Smält kokosoljan med honungen och blanda runt det i den torra mixen. Om det inte blir tillräckligt med vätska kan du tillsätta lite mer av varje. Fördela granolan på två plåtar och  grädda i ugnen i 30-40 minuter men rör om ca var 10 minut så den inte bränns. Låt granolan svalna helt innan du blandar i torkad frukt och kokoschips.
Jag älskar när det blir så där stor klumpar som blir alldeles krispiga, perfekt granola om ni frågar mig. 
 
 
 
 
Lina Johansson

Tack för receptet, ska absolut testa! :)

Svar: Ja gör det Lina, riktigt god :)
Louise Svensson