Saffran

Hej torsdag! 
 
Nu har jag börjat få julstämning här hemma och saffransdoften har spridit sig i hela lägenheten, jag har bakat saffransbiscotti. Jag tycker det är en lagom stor och söt kaka att ta till kaffet ibland och jag gillar att ha nötter i. Man ka såklart skippa saffran om man inte gillar det och smaksätta med något annat. 
 
Mina bästa saffransbiscotti med mandel (ca 30 st)
 
Ingredienser: 100 g smör, 1 g saffran, 2 ägg, 5 dl vetmjöl, 1 1/2 dl strösocker, 1 1/2 tsk bakpulver, 2 dl sötmandel eller pistagenötter. Sätt ugnen på 175 grader.
 
 
Gör såhär: Smält smöret med saffran i en kastrull (ha i saffranen för att smakerna kommer fram ännu mer om de hettas upp), häll över i en bunke och knäck i äggen, rör ihop. Blanda de torra ingredisenserna i en skål med hel sötmandel, häll i allt i smeten, rör/knåda till en fast deg. Dela i tre längder på en plåt och grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ut plåten och sänk temperaturen till 125 grader. Skär i 1 cm tjocka skivor och torka biscottin i 10-15 minuter. Förvara torrt!
 
 
Caroline

Så gott. :)