Granola och insamling för renare vatten.

Hej bloggen!
 
Allt väl med er? Jag har precis kommit hem efter veckans favorit träningspass: crosschallenge 60 minuter. Det har lite av allt: styrka, kordination, lag moment, kondition och uthållighet, helt enkelt ett roligt men väldigt jobbigt pass. Vi är ett gäng som brukar köra ihop varje vecka vilket gör det extra kul för då blir man en sammansvetsad grupp och peppar varandra. 
 
Nu på lördag, 18 november, annordnas ett globalt event med Les Mills och Unicef som heter: workout for water. Syftet är renare vatten och riktiga vattenpumpar i utsatta länder. Flera träningspass (på Nordic Wellness, vet int ehur det är på andra kedjor) kommer kosta en liten slant även om man har medlemskort och pengarna går just till denna insamlingen. Flera av Nordic Wellness gymmen här i Göteborg kommer ha många roliga event och aktiviteter så missa inte detta. 
 
Nu till något helt annat. Jag testade förra årets verion av julgranola igen och den blev lika bra som sist, så jag kör en repris på det receptet! Hoppa ni har en bra vecka! 
 
Julig granola 2.0
500 g valfria gryn (jag använde axas sportgryn)
1 dl blandade frön, hela linfrön, solrosfrön, pumpakärnor
1 dl naturella nötter, cashewnötter, valnötter, mandel
2 msk chiafrön
 
2,5 msk pepparkakskrydda
2 mogan bananer
2 msk honung
2 msk kokosolja
2 äggvitor
en nypa salt
 
1 dl torkad frukt, 2 msk kokos. 
 
Mosa bananen, blanda med smält kokosolja, äggvita, honung, salt och pepparkakskrydda. 
Tillsätt sedan gryn, frön, chia, och grovt hackade nötter. 
Rosta i ugnen 150 grader i 30-40 minuter. 
Ta ut plåter och rör om var 15:e minut. 
 
När granolan svalnat helt, blanda i frukt och kokos och förvara i glasburkar. 
 
 
Maggie Bergius

Det ser magiskt gott ut! Tror du man kan ersätta äggvitan med någonting? Ha en fin kväll!

Svar: Hej! Ja du kan ta mer kokosolja och honung istället för äggvitan! Tack detsamma! /Louise
Louise Svensson