Nyttigare julgodis

God morgon bloggen!
 
Hur är det med er? Snart är det advent och jag ser faktiskt fram emot december. Jag tycker det är en mysig månad. Just i december så finns det mycket sött och frestelser rutn om oss hel atiden. För dom som vill hålla vikten eller gå ner i vikt så kan det vara en tuff månad. Men mitt bästa tips är att äta lagom, inta ha några förbud utan istället göra aktiva val och äta sött när man själv vill och tänka på mängderna. 
Jag har skrivit en artikel om nyttigare julgodis till mitt jobbss webbtidning. Eftersom jag skrivit den för dom så kan jag inte lägga upp alla recept här men jag vill tips er om att läsa den, gå in här (Klick)
 
 
 
 
 
 
 

Advent!

Hej bloggen!
 
Till helgen är det 1:a advent och jag funderar på hur min adventsljusstake ska se ut i år. Jag tycker att det är kul med olika former och utseenden. Jag är inte så mycket för julens röda färger, gillar mer silver, grått, vitt och koppar. Vad gillar ni? Jag har varit inne på pinterest och samlat inspiration: 
 
 
 
 
 
Alla bilder är från pinterest! Vilken gillar du? 

Saffran

Hej torsdag! 
 
Nu har jag börjat få julstämning här hemma och saffransdoften har spridit sig i hela lägenheten, jag har bakat saffransbiscotti. Jag tycker det är en lagom stor och söt kaka att ta till kaffet ibland och jag gillar att ha nötter i. Man ka såklart skippa saffran om man inte gillar det och smaksätta med något annat. 
 
Mina bästa saffransbiscotti med mandel (ca 30 st)
 
Ingredienser: 100 g smör, 1 g saffran, 2 ägg, 5 dl vetmjöl, 1 1/2 dl strösocker, 1 1/2 tsk bakpulver, 2 dl sötmandel eller pistagenötter. Sätt ugnen på 175 grader.
 
 
Gör såhär: Smält smöret med saffran i en kastrull (ha i saffranen för att smakerna kommer fram ännu mer om de hettas upp), häll över i en bunke och knäck i äggen, rör ihop. Blanda de torra ingredisenserna i en skål med hel sötmandel, häll i allt i smeten, rör/knåda till en fast deg. Dela i tre längder på en plåt och grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ut plåten och sänk temperaturen till 125 grader. Skär i 1 cm tjocka skivor och torka biscottin i 10-15 minuter. Förvara torrt!