Chokladbollar med smak av nutella!

Idag är det chokladbollensdag och i mina sociala medier har det bombats med bilder på smarriga chokladbollar. Jag svängde ihop en nyttigare variant som är mer näringsrik än de vanliga chokladbollarna och som dessutom smakar nutella. Så galet gott, kan jag säga! 


Nutellabollar, ca 20 stycken

200 gram hasselnötter
2 msk kokosolja
15 stycken dadlar
en skvätt vatten
2 msk kakao
lite vaniljpulver
3-4 msk kolosflingor att rulla dem i.

Sätt ugnen på 200 grader. Häll ut alla hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen och rosta nötterna där i ca 5 minuter. Håll koll så att de inte blir brända. Ta ut nötterna och låt dem svalna något innan du tar bort det mesta av skalet.

Mixa nötterna tillsammans med kokosolja till ett nötsmör.

Kärna ur dadlarna och tillsätt dem i mixern. Mixa vidare till en slät smet. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten om det behövs. Blanda i kakao och vaniljpulver. Smaka av och addera mer av något om det behövs.
Rulla till bollar som du sedan rullar i kakao. Förvara bollarna i kyl eller frys om du inte äter upp dom de närmsta dagarna.