Aveqia

Hej Bloggen!
 
Vad hände med sommarvädret?! Usch det känns som att det är höst igen, har blivit riktigt kallt och det regnar här i Göteborg idag. Men det ska bli finare till helgen igen så jag hoppas på det och som tur är så är det fredag redan imorgon. Jag vill visa lite bilder fårn när jag var på Aveqia förra helgen. Det kan jag absolut rekommendera om man tycker det är kul med matlagning eller om man bara gillar att äta riktigt god mat. 
 
Deras filosofi är: 
"Att kunna erbjuda relationsbyggande och gastronomiska möten av högsta kvalitet.

Många samlar sina kunder och kollegor kring maten på restaurang. Men på restaurang blir det svårt att samtala med andra än de som sitter närmast och umgänget blir ofta ganska passivt, vilket inte främjar relationsbyggande. Matlagning som aktivitet däremot passar alla människor, årstider, väder och kläder. AVEQIA är en lyxkrog samtidigt som det är ett socialt event."

Vårmeny 2017:

  • Inspirerad från årets kock 2017: Friterad purjolök, ångad purjolök, persiljekrasse, pepparrot, picklad potatis. Bakat ägg, lagrad ost och tryffel. 
  • Vit sparris med tempura, ponzu, holladaise och forellrom.
  • Vårkyckling med grön sparris, grillad gemsallad och musli på levaine, kapris och quinoa.
  • Inkokt rabarber med smörstekt sockerkaka, ängssyrasorbet samt kardemumma- och havrekrisp. 
Jag har tyvärr bara bilder från min mobil nu och det var ganska mörkt i lokalen men jag väntar på att få fler bilder fårn en fotograf som var med under kvällen så mer och bättre bilder kommer inom kort. 
 
 
Mästerkockarna som höll i eventet, från vänster: Johan, Magnus och Daniel.
 
 
Sparris-rätten.
 
 
 
 
 
Första rätten på väg ut.