Våffeldagen!

God morgon solig fredag!
 
Jag är på gott humör för att solen lyser och för att det är fredag, vilken bra start på helgen. Jag sitter och jobbar undan fredagens jobb nu på morgonen och sen i eftermiddag ska jag möta upp alla andra kostrådgivare för lunch vilket jag ser fram emot. Imorgon är det våffeldagen, det är väl ingen som har missat det. Jag älskar våfflor och det får mig att tänka tillbaka på sommrarna i vår sommastuga då vi ibland gjorde våfflor till lunch och mellanmål efter en dag på stranden.
 
Jag ska bjuda på ett lite nyttigare recept av våfflor, nämligen bananvåfflor. De är både glutenfria och mjölkfria!

Bananvåfflor, ca 2-3 våfflor

2 st bananer, 2 ägg, 2 krm bakpulver, 1 krm salt, 2 msk kokosmjöl, 4 msk kolsyrat vatten

Tillbehör:
Jordgubbar, Banan, Kakaonibs och sojakvarg (valfritt).

Gör såhär:
Mosa bananerna med en gaffel och knäck i äggen.
Blanda kokosmjölet med bakpulvret och blanda detta med banansmeten.
Tillsätt kolsyrat vatten och rör om.
Pensla på kokosolja på våffeljärnet och grädda våfflorna tills den är gyllenbruna.
Servera med sojakvarg, jordgubbar, banan & kakaonibs.
 
 
bild fårn pinterest: https://www.pinterest.se/pin/45599014955817873/