Tryfflar på kikärtor

Hej bloggen!

Idag bjuder jag på ett recept tryfflar med kikärtor som huvudingrediens! 

Ja du läste rätt, tryfflar med kikärtor är temat idag och om du såg Leilas supermat förra veckan så gjorde hon just tryfflar på kikärtor. Jag har modifierat receptet lite men inspirationen är från hennes recept och det går att hitta på koket.se 

Istället för att doppa hela tryffeln i choklad så gjorde jag ett litet choklad möster på toppen, jag tycker annars att det blev för mycket choklad, men det är en smaksak. 

Kikärtstryfflar, ca 20 st

1 tetra kikärtor (380g), 2 msk honung, 1,5 msk äppelmos, 4 msk valfritt nötsmör (jag använde både mandelsmör och hasselnötssmör), 1 nypa vaniljpulver, 1 nypa salt, 1,5 dl mandelmjöl, 75 g mörk choklad 70-80%, 1 tsk kardemumma. 

Skölj kikärtorna i ett durkslag. Mixa kikärtorna med honung, äppelmos, nötsmör, vaniljpulver, kardemumma och flingsalt i en matberedare eller med en stavmixer. Rör tillsist ner mandelmjöl och 35 g grovhackad choklad och blanda om med en slev. Rulla degen till bollar med lätt fuktade händer och lägg på en plåt. Ställ in plåten i frysen för att stelna. Under tiden smälter du resten av chokladen i ett vattenbad. Doppa en gaffel i chokladen och dra den över tryfflarna, toppa med lite flingsalt innan chokladen stelnar och försvara bollarna i frysen eller i kylen om du äter upp dom inom en snar framtid.