Sommarmat

Hej bloggen!
 
Jag räknar ner till semestern, några dagar kvar nu bara. Håller även tummarna för att den riktigt sommaren ska komma till västkusten lagom till när jag går på semester. Nu tills att jag är ledig kör jag på med mycket jobb och träning för att sen kunna släppa det (jobbet) helt i tre veckor i alla fall. Som egenföretagare är det annars lätt att man alltid jobbar lite och är kontaktbar, men jag ska försöka att släppa det mesta under semestern, tror jag behöver det. 
 
Jag har lite tips på sommarmat till er: 
Frukost: färska bär och melon, jag vet inte hur mycket jag köper hem varje vecka men just nu finns det alltid färska bär och goda frukter som är i säsong i mitt kylskåp. 
Middag/Lunch: Inkokt lax med färskpotatis och dillcreme! Recept nedan under bilderna!
 
Ha en fin onsdag <3 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lag till laxen: 3 dl vatten, 0,5 dl flädervinäger (eller annan valfri vinäger), 2-3 tsk salt, 8 vitpepparkorn,1 lagerblad.
Koka upp lagen, häll lagen över laxen så att fisken täcks och täck formen med plastfolie. Låt stå tills lagen svalnat och tillagat laxen. 
 
 
Till laxen åt vi en sallad (spenat, päron, avokado, fänkål, tomat), kokt potatis och en dillcreme. Såsen bestod av: 1 kruka dill som mixas slät med 3 msk rapsolja till en dillolja. Dilloljan blandas sen med en naturell yoghurt eller kvarg. Smaka av med salt och peppar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
JUNITJEJ

Så mycket gott!