Tisdagsfisk

Tisdag = fisk till middag.
Det är skillnad på fisk och fisk, ett fyrkantigt block med torsk eller färsk torskrygg.
 
"Det är la bara Stockholmare som äter fyrkantig fisk" 
 
Det får man höra från en riktig Göteborgare när man står i fiskdisken och ska köpa färsk fisk. Jag håller med, ingen mer fyrkantig fisk, speciellt vit fisk. Lax tycker jag är mer okej även om den är fryst, kostigt egentligen, måste vara för att det är en mycket fetare fisk. 
 
På menyn denna tisdag stod: 
Mandelbakad torskrygg med romsås, potatis och ärtor! 
Enkelt, näringsrikt och mycket gott. 
 
Här är receptet 2 stora portioner (då vi äter ganska mycket):
- Rimma torsken (vi hade 500g torskrygg) i en 10%-ig rimlag (10% salt lag) i 10 minuter.
- Sätt ugnen på 120 grader. 
- Gör toppingen till fisken: 200g skalade räkor, 50 g mandelspån, hackad dill, salt.
- Koka potatisen och på slutet har du i ärtorna. 
- Rör ihop såsen: Havre fraiche (går bra med vanlig creme fraiche), rom, hackad gräslök, hackad dill, salt, peppar och citron juice. Smaka av.
- Baka torsken i 7 minuter i ugnen, ta up och lägg på toppingen! Redo att servera!
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ska tillägga att detta var min första portion, det blev en till. Jag kan äta mycket efter ett träningpass! Mums!