Fettisdagen

Hej bloggen!
Idag är det fettisdagen, ska ni äta semlor idag? Jag är inget fan av semla, äter mycket hellre en kanelbulle så det får det bli till mitt kaffe i eftermiddag istället eller en raw semla. Jag hittade detta recepter på raw-semla som jag ska testa, mer i min smak, men smaken är som baken så ät det som du tycker om för det är bara en dag om året. Det är skillnad på hur ofta man äter en semla och blir det en idag kommer det inte påverka din hälsa negativt direkt. All mat går bra i lagom mängder som vi brukar säga. 

RAW SEMLA!

Mandel- och kardemummabulle

0,75 dl blötlagda mandlar, 0,75 dl  cashewnötter, 0,5 dl linfrön linfrön, ca 6 st dadlar, en nypa salt, 1 tsk kardemumma, 2 tsk kokosfett med kokossmak.

Cashewgrädde

1,5 dl cashewnötter, blötlagda minst 2 h, 0,5 st päron , 1 st dadel0,5 tsk äkta vanilj, 2-3 msk vatten

Gör så här

Förberedelser: Lägg sötmandlarna i blöt, gärna minst 8 timmar. Blötläggningen tar fram smaken.

Först mandel- och kardemummabullarna:

  1. Mixa cashewnötter och linfrön till mjöl. Häll av mandlarna och tillsätt, kör tills allt är finfördelat.
  2. Kärna ur dadlarna, mixa ned tillsammans med resten av ingredienserna.
  3. Forma till små bullar, ta av ett lock och gröp ur ordentligt så att grädden får plats.
    Om du missat att blötlägga mandeln kan du behöva tillsätta lite vatten för att få en formbar deg.

Sedan cashewgrädden:

  1. Kör cashewnötterna till ett fint mjöl. Skala päron, kärna ur dadeln och lägg tillsammans med cashewnötter, vanilj och vatten i mixern.
  2. Mixa tills grädden är slät – späd ev. med mer vatten till önskad konsistens.
  3. Fyll urgröpningen med grädden och lägg på locket.
bildkälla: http://www.sarawicklin.com/recipes/raw-food-swedish-pastry-semla/
Sanna

Måste prova! :)