Min fudge

Hej vänner!
 
Som vanligt så är det fullt upp och jag är dålig på att uppdatera här. Igår gjorde jag en väldigt god och lite nyttigare fudge som är ett hett tips nu till julafton. Den är glutenfri och mjölkfri om du väljer mjölkfri choklad. Dadelsirap hittade jag på Willys fårn märket Sevan, väldigt mycket kola-smak vilket passade i detta receptet.
Ha nu en fin måndag!
 
Chokladfudge, 24 bitar. 
 
150 g skållad sötmandel
1/2 tsk flingsalt 
1/2 dl kokosolja 
1 nypa vaniljpulver 
3/4 dl dadelsirap
3/4 dl kakao av god kvalitet
100 g mörk choklad, smält
  1. Mixa mandeln i en matberedare tills det blir ett pulver.
  2. Tillsätt flingsalt och kokosolja och mixa slätt.
  3. Addera vaniljpulver, dadelsirap och kakao och mixa hastigt tills det går ihop till en slät massa.
  4. Platta ut massan på en liten plåt eller bricka med bakplåtspapper.
  5. Kyl tills det stelnat. Ta ut och skär till rektangulära i önskad storlek. Bred smält mörk choklad över. Förvara i kylen.
 
 
 

Tisdagsmiddag!

Hej bloggen och glad Lucia!
 
Hoppas allt är bra med er och att ni äter en god lussekatt idag, för det ska jag göra. Jag ska även ha min pass idag på gymmet och funderar på att komma in som en lucia eller i alla fall hitta på något kul. 
Igår hade vi middag hemma hos oss med min vän Linnea och hennes sambo. Jag har väldigt mycket på jobbet just nu så jag jobbade hela dagen, tränade snabbt på kvällen och kom hem till ett dukat bord och en middag som var väldigt lyxig en tisdag. Det är fördelen att bo med en kock. 
 
Nedan ser ni förrätten som var en tatar på pilgimsmussla och kolja, picklade senapskorn, rädisor, ingefärsgurka (picklagd/inlagd i ingefärslag), sojamajo och krasse. MUMS säger jag bara!
Till huvudrätt åt vi en fiskgryta med fänkål, morot, tomat, apelsin och saffran. Värmande och god. Gästerna kunde sedan simma hem efter all fisk vi ätit under kvällen. 
 
 
 

Stockholm

Hej bloggen!

Jag har varit i Stockholm torsdag morgon till lördag kväll. Jag har haft konferens med jobbet samt julbord. Passade även på att hälsa på lite vänner när jag ändå var där. Jag har haft en riktigt bra helg men det är alltid skönt att komma hem igen. Jag sov som en prinsessa i natt här hemma efter väldigt dålig sömn i flera dagar. 

Det är andra advent idag och jag och Daniel ska snart på middag hos några vänner och sen bio ikväll. Det ska bli kul! Hoppas ni får en fin 2:a advent!

Hotellfrukost, grov macka med kalkon och grönsaker, frukt, yoghurt och musli och ett ägg samt kaffe.
Sallad på tåget påväg hem igår, Asiatisk räka från Holy greens.
Snacks i fredags, edamamebönor med salt.
Frukost hemma idag, borta bra men hemma bäst ❤️