Louise dagen

Godmorgon bloggen!
 
Det är min namnsdag idag vilket jag blir påmind om från min farmor som alltid skickar en trisslott.
Tack farmor du är bäst <3 Namnsdag är inget jag firar men det är alltid extra kul att få skrapa en lott. 
 
Nu är det snart helg, vilket känns väldigt skönt. Jag har massa roliga planer i helgen: tjejkväll ikväll men en tjejkompis som kommer ner från Stockholm. Sen är det kräftskiva och jag ska baka bröd och fröknäcke till detta. Därför bjuder jag idag på migg bästa recept på fröknäcke:
 

Fröknäcke!

Enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd, fullt med olika sorters fröer. Bryt i oregelbundna bitar och servera med goda röror till. 

PORTIONER: 1 ugnsplåt (10 port)
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
1/2 dl hela linfrö
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Sätt ugnen på 150°C.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm.
Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter.
Bred ut smeten tunt på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 1-1½ timme. Drag över bakplåtspappret med knäcket på ett galler och låt svalna.

 
 
Trevlig helg!