Godaste banankakan!

Hej Fredag!
 
Hoppas allt är bra med dig! Denna veckan har sprungit iväg och nu är det redan helg. Jag har redan publicerat detta receptet för ca 1 år sedan men jag tycker att det är så bra så det får vara med en gång till. Igårkväll bakade jag banankaka så att jag har frysen full med mellanmål. Bästa tipset när man behöver snabb mellis är at ha det klart i frysen. Receptet ger 1 banankaka och ca 8-10 bitar.

3 ägg
120 gram sojakvarg 
2 mogna bananer (mellanstora)
1 1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma (valfritt)
1 msk honung
2 msk vatten
1,5 dl sojamjöl 
4 tsk bakpulver 
En nypa salt
½ tsk vaniljpulver (kan uteslutas)

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna med en gaffel i en bunke, vispa ihop med ägg, kvarg, kanel, kardemumma honung och två matskedar vatten. Häll i sojamjölet, lite åt gången medan du vispar. Därefter häller du slutligen i bakpulver, salt och en nypa vaniljpulver. Vispa ihop allt till en jämn smet. Ta fram en brödform. Lägg i ett bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter tills kakan blivit fast. Låt svalna och skär upp i ca 10 lika stora skivor.

Perfekt mellanmål! Jag skivar upp min i portionsbitar och fryser sedan in så har jag klara mellanmål i frysen, bara att ta upp och tina. 
 
Foto iStockphoto