Bhoga

Hej!
 
Nu är det sista veckan i augusti innan vi går in i september. Augusti har för mig rusat iväg (som tiden brukar göra när man har mycket att göra) men ändå bjudit på varma dagar och härligt kvällar så jag klagar inte. 
I helgen var jag och min sambo på en restaurang som heter Bhoga. Dom har en stjärna i guide michelin så våra förväntningar var höga. Tyvärr var det inte så bra som vi hade hoppats på. Jag tyckte lokalen och personalen som serverade oss var mycket trevliga men maten levde inte upp till den nivå som man fick betala för. 
Här är några av rätterna som vi åt: 
 
 
Innan själva middagen började fick vi små aptitretare med -majskex, kycklingfett, ringblomma, pilgrimsmussla, vaxbönor. Ingen smaksensation tyvärr. 
 
 
 
 
Nedan är det svensk bläckfisk med kålrabbi. Helt okej rätt. 
 
 
Rostad rotselleri med rotsellerichips, puré och märg. En av de bättre rätterna. 
 
 
Samma rätt som ovan med mer en sky på kantareller istället till mig eftersom jag inte äter mjölkprotein.
 
 
En dessert av två som var kvällens höjdare: rosenglass är det jag kommer ihåg från rätten, god och frisk.
 
 
Summan av kvällen: bra att dom satsar mycket på vegetariskt och fisk/skaldjur eftersom det är lokalt fårn västkusten. Det dåliga är att smakerna inte satt, mycket som var dåligt kryddat och smaklöst samt märkliga kombinationer. Det var en trevlig kväll men maten var inte i michelin nivå enligt min personliga åsikt. 

Louise dagen

Godmorgon bloggen!
 
Det är min namnsdag idag vilket jag blir påmind om från min farmor som alltid skickar en trisslott.
Tack farmor du är bäst <3 Namnsdag är inget jag firar men det är alltid extra kul att få skrapa en lott. 
 
Nu är det snart helg, vilket känns väldigt skönt. Jag har massa roliga planer i helgen: tjejkväll ikväll men en tjejkompis som kommer ner från Stockholm. Sen är det kräftskiva och jag ska baka bröd och fröknäcke till detta. Därför bjuder jag idag på migg bästa recept på fröknäcke:
 

Fröknäcke!

Enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd, fullt med olika sorters fröer. Bryt i oregelbundna bitar och servera med goda röror till. 

PORTIONER: 1 ugnsplåt (10 port)
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
1/2 dl hela linfrö
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Sätt ugnen på 150°C.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm.
Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter.
Bred ut smeten tunt på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 1-1½ timme. Drag över bakplåtspappret med knäcket på ett galler och låt svalna.

 
 
Trevlig helg!

Mellanmål

Hej bloggen, 
 
Jag är dålig på att prata med er. Har bara mycket jobb att skylla på. Jag ska dela med mig av mina bästa mellanmål. Är ni bra på att äta mellanmål? Jag har tidigare inte äta så mycket mellanmål men nu är det ett måste i min kost. Jag äter minst 2 mellanmål varje dag, måset fylla på innan och efter träning. Här kommer några favoriter: 
 
Mörk choklad, en espresso och jordgubbar. Inget jag äter för att få energi till träning men gott på kvällen om man blir sötsugen. 
 
Smoothie, enkelt att mixa på morgonen eller kvällen innan så det finns färdigt i kylen. 
 
Fruit pops!
 
 
Torkad frukt och nötter. Enkelt att ta med i väskan.
 
Rawbollar, bra att ha färdigt i frysen.
 
Edamamebönor med salt, MUMS! Är även proteinrikt!
 
Bananvåffla: 2 ägg och 1 mosad banan + salt + kanel, kan stekas till pannkaka också. 
 
Ha en fin torsdag <3