Smoothie som glass!

Hej måndag!
Hoppas du har haft en fin helg. Här i göteborg har det varit kulturkalas hela helgen så jag har verit där inne och ätit god mat och lyssnat på musik. Det är trevligt när dte händer lite i stan tycker jag. 
Igår köpte jag en nyhet från glassdisken: smoothie i glassform. Det är alltså frusen smoothie och med extra fibrer i. Smaken var bra i choklad men inte i de andra två smakerna tyckte jag.
Kul med nyheter som är mjölkfria och veganska, det sortimentet har verkligen växt den senaste tiden. 
Nu är det dags för lunchpaus, i min matlåda idag är det: fullkornspasta med en vegetarisk köttfärssås på quorn, morot, zucchini, svamp, oliver och tomat. MUMS!
 
 
 
 
 
 
 
 

Bimbimbap

Hej bloggen! 
 
Hoppas du har en bra vecka. Jag kan knappt gå efter ett träningspass i tisdags. Jag har inte skadat mig men jag har fått en träningsvärk utan dess like. Nu förstår jag hur det känns för alla som tränar för första gången och knappt kan gå efteråt. Vi skulle bland annat göra 300 lunges (utfallssteg) i tisdags på tid vilket mina ben fått känna av nu i två dagar, haltar mig fram haha, men det är helt självförvållat så jag får skylla mig själv. 
 
Igår lagade jag Bimbimbap för första gången. Har ni testat det? Det är en koreansk rätt och Bibimbap betyder ”rört ris” med många härligt goda smaker och konsistenser i samma skål som blandas. Rätten äts gärna med sked. Min version är säker f"örsvenskad" men jag gillade det oavsett. Här kommer receptet: 
 
Lojsans Bimbimbap, 4 portioner
 
400 g nötkött i lövtunna skivor, t.ex. entrecôte, lövbiff
3 msk japansk soja
3 tsk sesamolja
1 msk vinäger (jag använda min egna flädervinäger)
5 sm färsk ingefära, riven
1 vitlöksklyftor, riven
10 cm salladslök, tunt skivad

4 dl rundkornigt koreanskt eller japanskt ris
20 rädisor, delade i kvartar
3 dl kimchi (jag tog färdigköpt)
4 ägg
 
200 g färska spenat
 
1 stor gurka
2 salladslökar, fint skivade
1 tsk ättika
2 tsk socker
1 tsk salt
2 tsk chilipulver/flakes
 
Sriracha till servering
 
Gör såhär: 
  1. Börja med att blanda marinaden (soja, sesamolja, vitlök, vinäger, ingefära, salladslök) och lägg sedan i köttet. Låt stå medan du börjar laga resten. Innan servering: Stek köttet i stekpanna på hög värme.
  2. Blada ättika, socker, salt och koreansk chilipulver. Skiva gurka i tunna skivor, gärna på en mandolin. Blanda med salladslök och den sötsyrliga blandningen. Lägg i en bunke och placera något tungt ovanpå, tex ett litet fat med en stenmortel på. Låt stå 20 minuter i kylen och häll av överflödig vätska innan servering.
  3. Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Skär rädisorna
  4.  Stek äggen. 
  5. Servering: Lägg riset i botten på 4 djupa skålar. Lägg sedan i kimchi, kött, rädisor och spenat var för sig på riset. Avsluta med att lägga ett stekt ägg ovanpå . Servera med sriracha. Rör runt och njut!
bild: https://www.pinterest.se/pin/161074124156280408/
 Jag tog ingen bild tyvärr, jag var så hungrig så denna får duga sålänge. 

Helgen

Hej måndag!
 
Har ni haft en fin helg? Min har varit bra, väldigt lugn och skön vilket jag behöver just nu då det är mycket jobb på alla plan. Jag har fyllt på depåerna med sömn, energi och vila. Jag var på bio i lördags och såg: imorgon börjar allt, ett hett filmtips. Gripande film och känlsomänniska som jag är så sprutade tårarna flera gånger (lite pinsamt när ingen annan gråter, haha). 
Ett annat ställe som jag besökt är Råda gelato i Linne. De har veganska sobeter som är väldigt krämiga och goda. Jag valde en mörk choklad sorbet och en citron sorbet, MUMS!
 
Nu ska jag fortsätta med jobbet, vi hörs senare i veckan! 
 
 
Lunch på stan: Poké
 
 
 
 
Vegansk sorbet!