Pumpasoppa med sting!

Hej bloggen!

Hur står det till? Min vecka går i snabb fart och jag kan inte fatta att det redan är fredag imorgon. 

Igår hade jag några tjejkompisar här på middag och jag serverade en pumpasoppa med lite sting i från chili, ingefära och koriander. Här kommer receptet!

Pumpasoppa med sting! 4 portioner

1 butternut pumpa, 2 stora morötter, 1 gul lök, 1/2 chilifrukt, 5 cm färsk riven ingefära, 1L grönsaksbuljong, 1 burk kokosmjölk.

Till servering: Färsk koriander, 1 lime, rostade pumpabitar och pumpakärnor

Skala pumpan med en kniv och skär i grova bitar, dela morötterna i lika stora bitar. Gröp ur kärnorna och rosta dom i ugn 175 grader i 15-20 minuter med de små pumpabitarna som du blandat med lite olja och salt.

Finhacka löken och fräs i lite olja i en kastrull. Dela en halv chilifrukt i bitar (ta gärna med kärnorna för lite hetta).

Tillsätt chili, ingefära, pumpa, morot och buljong till löken. Koka i 20 minuter.

Mixa soppan slät och rör i kokosmjölk, smaka av och krydda med salt och peppar.

Servera soppan med de rostade pumpabitarna, pumpafrön, färsk koriander och lime.