Gröt fredag

Hej fredag och mina bloggläsare!
 
Idag är det ingen vanlig dag för idag kommer min bästa vän hit för en tjejhelg! Jag har räknat ner ända sedan vi bestämde att hon skulle komma hit så jag är extra glad idag. Vi ska bara ha myskväll idag och min sambo har själv valt att inte vara hemma då det finns risk för att hans öron kan trilla av när vårt tjejsnack drar igång, haha!
Imorgon ska vi gå på stan och äta gott kanske hittar på något skoj på kvällen. Vad ska ni göra? 
 
Nu när det blivit kallt ute och hösten är här tycker jag det är gott med en varm frukost: gröt. Jag brukar inte hålla mig mätt så länge på gröt men med denna speciallaren står jag mig i tre timmar tills det är dags för mellanmål.
 
Lojsans proteinrika gröt, 1 portion.
1 dl havregryn, 1 msk blandade frön (chia, linfrön, solrosfrön, pumpakärnor), salt, kanel, kardemumma, 1 ägg, 1 äggvita, 1/2 äpple, 1 msk osötad äppelmos och mjölk till servering.
 
Blanda havregryn, frön, salt och kryddor med ca 2 dl vatten i en kastrull. Koka på svag värma i några minuter. Knäck i ägget och äggvitan och koka i ytterliggare några minuter. Häll upp gröten i en skål och toppa med fint strimalt äpple, äppelmos och mjölk.
 
 
 
 
 
frukost - gröt - protein