Vegansk Chokladmousse!

Hej bloggen! Söndag morgon här och jag sitter och dricker mitt morgonkaffe framför Nyhetsmorgon. Har ni en bra helg? Jag älskar att solen skiner, det ger en så mycket mer energi!
Igår var jag på tjejkväll och jag stod för desserten som jag vill dela med mig av till er. Den är chokladig, mastig, mjölkfri, glutenfri, vegansk och så god. Den tar dessutom fem minuter att göra så det är riktigt lätt. Den är inte helt raw men är inspirerad av en raw mouse och går enkelt att göra till det om man vill.

Chokladmousse, 4 port
2 mogna avokado
1 dl sojakvarg
3/4 dl raw kakao
1/2 banan
En nypa vaniljpulver
En nypa salt
1/2 dl agave/honung eller några dadlar.

Till servering: hallon och kalaonibs.

Mixa allt till en slät mousse och servera med hallon och kakao nibs.

In the pink

Hej bloggen!
Allt väl med er? Hoppas ni njuter av hösten. Än så tycker jag att det är ganska mysigt med hösten då dagarna denna veckan varit ljusa och jag har fastnat i en bok som jag gärna sitter inne och läser under en filt och med massa tända ljus. Det är nog min bästa bot mot hösttrötthet, en god bok och te med citron och ingefära. 
Har ni köpt D-vitamin sedan mitt senaste inlägg? Eller ser ni till att täcka ert behov med rätt mat? (det är det bästa!).
 
Jag var hemma i Skåne i helgen, alltid härligt att träffa släkt, familj och vänner. 
Jag vill tipsa er om ett ganska nyöppnat hälsoställe som ligger vid centralen i Malmö: in the pink. 
De hade VÄLDIGT mycket gott som jag ville testa så får definitivt gå dit igen!
 
Jag åt en soppa med kokosmjölk, ingefära, chili, lime, kyckling och ett matigt äggbröd till. 
Mamma åt "eggs in the pan" som var en kryggid äggrätt baserad på tomat, till det ett nöt/frö-bröd. 
 
 
 
 
 

Gott till helgen!

Hej bloggen! 
Fredag igen och jag vet inte var denna veckan tog vägen?! Det är i alla fall skönt att det är fredag och jag hoppas ni får en riktigt trevlig helg, trots att det är världens tråkigaste väder (i Malmö). 
 
Jag har magknip från en annan värld idag (att man ska behöva stå ut med detta en gång i månaden). Idag ska jag göra ett svalkande och gott snacks, är inte sugen på så mycket när ja har såhär ont men detta längtar jag efter. Om du inte testat bananglass ännu så är det hög tid nu. Allt du behöver för grundreceptet är frysta bananer som du mixar och slevar upp i en skål. Så gott och ett nyttigt alternativ till vanlig glass. Men det stannar inte där, du kan smaksätta glassen med smaksättare, kryddor, choklad, nötter osv som gör det ännu godare och eventuellt mindre hälsosamt. 
 Nice cream

Du behöver för en portion: 2 st frysta bananer. Bananerna ska vara riktigt mogna, ni vet: gula med bruna prickar. Så där så att man nästan vill slänga dem. Tips! När du fryser bananer så ta bort skalet först. Du vill inte stå och ta bort skalet från en frusen banan, tro mig… 

Ta fram de frysta bananerna, låt tina något. Kör dom i mixern på maxhastighet. Späd eventuellt med en klick kvarg eller lite mjölk. Tillsätt eventuellt smaksättar, mixa lite till och glassen är klar. 

Förslag på smaksättning av glassen (ta 2-3 msk):
• Blanda med fryst mango eller frysta bär medan du kör bananerna i mixern, så får du en härlig bär- och mangoglass.

• Lite jordnötssmör i och du är i smakhimmelen!
• Kallt kaffe och mörk choklad/kakao.
• Kokosgrädde ger suverän karaktär åt denna glass

Förslag på topping:
• Frukt eller bär
• Kanel
• Pepparkakskrydda
• Kakao eller kakaonibs
• Riven choklad
• Kokosflingor
• Jordnötssmör
• Nötter (helst rostade)
• Torkade frukter som t ex dadlar
• Honung