Julig granola 2.0

Hej bloggen!
 
Allt väl med er? Imorgon är det 1 december och jag har kommit i riktig julstämning här hemma, pyntat, lyssnar på julmusik och efter denna granolan som jag gjorde igår dofter det pepparkaka i hela lägenheten. 
Jag gjorde en julig granola förra året med stjärnanis som är riktigt god, den hittar ni HÄR.
 
Årets granola är med smak av pepparkaka och här har ni receptet:
 
Julig granola 2.0
500 g valfria gryn (jag använde axas sportgryn)
1 dl blandade frön, hela linfrön, solrosfrön, pumpakärnor
1 dl naturella nötter, cashewnötter, valnötter, mandel
2 msk chiafrön
 
2,5 msk pepparkakskrydda
2 mogan bananer
2 msk honung
2 msk kokosolja
2 äggvitor
en nypa salt
 
1 dl torkad frukt, 2 msk kokos. 
 
Mosa bananen, blanda med smält kokosolja, äggvita, honung, salt och pepparkakskrydda. 
Tillsätt sedan gryn, frön, chia, och grovt hackade nötter. 
Rosta i ugnen 150 grader i 30-40 minuter. 
Ta ut plåter och rör om var 15:e minut. 
 
När granolan svalnat helt, blanda i frukt och kokos och förvara i glasburkar.