BIKRAM YOGA

Hej Bloggen!
 
Innan jag börjar prata om något annat måste jag bara nämna valet i USA, vad hände?! Jag är chockad över resultatet och orolig över vad som kommer ske framöver. Det öser in negativ kritig i alla mina sociala medier just nu och det verkar som om många är oroliga för hur detta ska bli. Nåväl politik är inget jag brukar prata om och jag respekterar att alla tycker olika, är bara väldigt chockad idag då jag inte trodde det skulle bli såhär.
 
Till något mycket mindre politiskt, YOGA. Jag har från och till haft mycket problem med min ländrygg senaste åren. Jag fick en skolios när jag var yngre och har sedan dess alltid varit svag och "sårbar" i ländryggen. Som ni redan vet älskar jag att träna men inser att jag inte kan belasta min kropp så tungt som jag vill själv. Jag vill hela tiden utvecklas och har märkt en stor skillnad när jag styrketränat mer regelbundet senaste tiden i min fysik men det är inte värt att det är på bekostnad av min rygg. Jag har blivit mycket starkare vilket jag tycker är kul, MEN mina problem i ryggen har inte blivit bättre.
Därför har jag besultat mig för att inte lyfta på ett tag och inte belasta kroppen så tungt utan mer fokusera på stretch, återhämtning och yoga i 30 dagar. Det känns kul att ta upp yogan igen då jag inte gjort det seriöst sedan jag kom hem från Australien. 
 
Igår var mitt första pass Bikram yoga vilket innebär yoga i ett 40 grader varmt rum och herregud vad jobbigt det va. Passet varade i 90 (!) minuter och jag trodde under den tiden att jag skulle svimma, få panik, svettas bort osv. Så snurrade mina tankar om och om igen. Men känslar efteråt var helt klart värt besväret, vilken känsla! Nu ska jag vänta till fredag elelr lördag innan jag kör igen, jag tror 2-3 pass i veckan är lagom eftersom de är så tuffa.
Jag återkommer under resan och hur jag känner efter 30 dagar!