Foodprep

Hej ny vecka!
Hur sår det till? Jag tänkte tipsa om lite matlådemat. Vi vet att det inte är det roligaste att äta matlådor varje dag men det är både bra för ekonomin och din hälsa (beroende på vad du stoppar i då såklart). Jag och min kille har alltid storkok här hemma på söndagar då vi förbereder hela veckan med matlådor. Just nu har vi fått dille på sötpotatis och kycklingfärs. Se nedan hur vi gör, går snabbt och är gott att värma. 
 
 
Rostar sötpotatis (i olja, salt, peppar, chiliflakes) i 200 grader i ca 30-40 minuter. När det är 10 minuter kvar slänger jag in broccolin. 
 
 
 
 
Gör en "köttfärssås" på kycklingfärs med soltorkade tomater och färska örter. 
 
 
 

Berries

Hur skönt är det inte med en ledig lördag?! Jag njuter till max. Har tagit en lugn morgon, gick till gymmet, handlat, lagat lunch och nu ska jag snart bege mig en sväng till stan. Hur är det med er?
De hade extrapris på färska bär och jag kunde inte låta bli att köpa på mig blåbär, hallon och jordgubbar, MUMS. 
 
 
 
 
 

Sockerfilmen

Hej bloggen,
Jag såg en väldigt intressant dokumentär igår om socker och vårt sockerintag. Jag blir illa till mods när jag ser detta och vart världens hälsa är på väg. Det sjuka är att killen i filmen äter ingen skräpmat, inget godis och dricker ingen läsk utan endast äter mat med "dolt socker i" såsom lätt yoghurt, flingor juice... i en månad. I snitt får han i sig 40 tsk SOCKER/dag, helt galet. Jag kan verkligen tipsa om denna dokumentären, väldigt intressant och lärorik.
Du hittar den HÄR.