Dinkelbröd

God morgon!
Hoppas ni haft en bra helg och 4-advent. Jag har haft fullt upp med personalfest med gymmet, firande av min kompis födelsedag och övande på de nya Les Mills releaserna, idag klockan 17.00 smäller det, då ska jag ha release i först SPRINT och efter det CXWORX, önska mig lycka till, jag hoppas att det ska gå bra, jag har övat mycket så det känns som att jag kan det nu. 
 
I lördags firade vi min väns fördelsedag och jag hjälpte till att styrt upp en brunch. Till brunchen bakade jag detta grova brödet på dinkelmjöl och med aprikoser och mycket frön. Jag ska dela med mig av receptet till er. 
 
Dinkelbröd, 1 bröd.
Du behöver: 4 dl dinkelmjöl, 1 dl bovetemjöl, 2 dl havregryn, 2,5 dl blandade frön (pumpafrön, solrosfrön och hela linfrön), 2 tsk bikarbonat, 2 tsk salt, 1/2 äpple, 1 dl torkade aprikoser, 1/2 dl honung, 4 dl naturell yoghurt (går även bra med soja/havre-yoghurt).
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Klipp/skär aprikoserna i mindre bitar. Fintärna äpplet. Rör ner yoghurt, honung, aprikoser och äpple i de torra ingredienserna. Klä en brödform med bakplåtspapper och klicka i smeten, jämna till och grädda i ungnen i ca 60 minuter.