Poke bowl

Hej bloggen, har ni hört om den nyaste hälsotrenden i matväg, Poke bowl. Först var det smoothie bowls och acai bowls nu är det poke som gäller. Det är en nationalrätt på Hawaii och grunden är ris som man sedan toppar med tärnan tonfisk och lax och valfria grönsaker. Jag gillar asiatisk touch så det blev det i min poke bowl.

Poke bowl

Kokt råris
Rå tonfisk eller lax (färsk och av högsta kvalité) eller fryst.
avokado, tärnad
wakame-alger
edamamebönor
mango, tärnad
sesam- och chilimarinerad gurka, tomater ,limeklyfta

Marinad till fisk: japansk soja, sesamolja, färsk ingefära, lime juice, rostade sesamfrön, chiliflakes skivad salladslök. 

Jag tärnade rå lax och marinerade i det som står ovan i 2 timmar. 

Tonfisken halstrade jag snabbt och sedan fick även den lite marinad över sig. 

Sen gjorde jag massa olika skålar med alla tillbehör och så fick man plocka ihop sin egna bowl. 

 
 
 
 
 
Amanda Jona [SPONTAN]

Mums!

Linnéa

Jag kan glatt informera om att det var supergott :)

Svar: Haha tack Linnea :)
Louise Svensson