1:a advent

Hej måndag! Nu är jag redo för December, det är julpyntat här hemma och vi har vars en julkalender som väntar på att bli öppnad. Jag fick besök av en en tjejkompis i lördags på glöggmys, vi drack årgångsglöggen och åt gott. Har ni tetstat årets glögg från blossa? Väldigt fin flaska tycker jag, och god glögg även om jag inte smakade teet speciellt mycket. Hoppas ni får en bra måndag, mot jobbet! Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Black friday

Idag är det black friday vilket innebär att många butiken har rabatter. Passa på att inhanda dina julklappar till ett billigare pris. Jag antar att vi kommer få fullt upp i butiken idag då vi har 20% på allt. Jag har laddat upp med en stor frukost och är redo för denna fredag! Hoppas ni får en toppen dag! Kram
 
 
 

Kaseinbollar

Hej bloggen. 
Hur är det med er? Längtar ni ,precis som jag, till helgen då man får sätta upp ljusstakar i fönstrena? Det är verkligen mörkt nu så jag längtar verligen. Tänkte bjuda er på ett busenkelt recept på små kaseinbollar. Jag gjorde väldigt små söta bollar igår i butiken som vi ska ha till provsmak men ett tips är att ögra dom lite större, för det blev väldigt mycker rullande :) 
Kasein är det dominerande proteinet i mjölk och utgör ungefär 80 % av mjölkens protein, där resterande del består av vassle. I magen bildar kaseinet en gel som gör proteinet mer komplext för kroppen att bryta ner. Upptaget i tarmen blir därför långsammare och frisättningen av aminosyror i blodet blir fördröjd. Om du äter eller dricker kasein, kan du alltså förse musklerna med protein flera timmar efter att du intagit det.
 
Caseinbollar, ca 20 st. 
1pkt dadlar (500g), 5 dl glutenfria havregryn, 1 dl kakao av god kvalitet, 2 msk starkt kaffe, 4 skopor kasein med chokladsmak, en nypa salt, 1 dl riven kokos, vätska (mjölk eller vatten). Kokos att rulla i.
 
Ta bort kärnan från dadlarna och blötlägg dom i varmt vatten, mixa sedan till en dadelmassa. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt kaffe, dadelsmet och vätska till en lagom kosistens som går att rulla bollar av. Låt smeten stå 30 minuter i kyl innan du rullar. Rulla sedan i riven kokos och förvara i frysen.