Weekend food

Matbilder från helgen!
 
 
Hemmagjort fröknäcke
 
 
 
Fajitamiddag med mina favvo killar!
 
 
 
 
Råstekt potatis

Raw brunch och festival

Hej bloggen!
Ursäkta min frånvaro men det har varit Summerburst och jobb för hela slanten i helgen. Jag har jobbat på den nyöppnade Rawfoodbaren i Linne här i Göteborg och om ni gillar den typen av mat kan jag rekommendera er att titta in. Är det någon mer än jag som har varit på Summerburst? Vad tyckte ni? Jag har haft väldigt kul, dansat i timmar och är helt slut idag, bra träning det där :) 


Raw brunch!


Summer starts here!

Glutenfria havrebullar

Jag var i baktagen igår och jag gjorde dessa glutenfria bullar som min lillebror ska få smaska på när han är här i helgen. Jag använde mig av ett glutenfritt havremjöl ifrån Urtekram och det är första gången jag bakar med det så ska bli kul och se om det blev bra. Det är alltid lite trixigt med glutenfri bakning och mitt bästa tips är att låta degen vara väldigt kladdig, annars blir bullarna lätt torra och kompakta. Jag önskar att jag kunde förmedla doften här hemma av bakningen men det blir lite svårt, haha. Dofter så gott!
Receptet får ni under bilderna och till dessa ska jag röra ihop en chiasylt som jag även gillar att ha på gröten. Det får ni recept på senare. Vi hörs, ha en bra dag <3
 
 
 


Glutenfria havrebullar, ca 20 st
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl havremjölk, vatten eller mjölk
2 msk olja
1/2 dl linfrön
1 tsk salt
1 tsk brödkrydda
3 dl havremjöl
7 dl ljus, glutenfri mjölmix (7 dl motsvarar ca 450 g)
 
Smula ner jästen i degbunken. Värm havredrycken, vattnet eller mjölken och oljan till fingervärme, 37°C. Häll degspadet över jästen och rör tills den lösts upp. Blanda ner linfrön, salt, stött fänkål och anis samt havremjöl.
Tillsätt hälften av mjölmixen. Arbeta degen kraftigt, helst i maskin. Blanda ner resten av mjölmixen, men spara lite till utbakningen. Fortsätt arbeta degen tills den blir slät och smidig och släpper bunkens kanter.
Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Strö resten av mjölet på arbetsbänken. Knåda degen och dela den. Forma till två längder, dela varje i 10 jämnstora bitar (för 20 st) och forma till släta bullar.
Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt och täck med bakduk. Låt jäsa ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 250°C.
Grädda i övre delen av ugnen 10–12 minuter, passa så att bröden inte får för mycket färg. Låt svalna under bakduk.