Details

Blandad kompott av de senaste dagarna :) 


Detaljer!


Lycka i en burk, 400ml body butter!?!


Fina blommor förgyller hemmet.


Kaffepaus! 


GRIT, hatkärlek! Ont i hela kroppen efter men förbaskat bra.


En grön drink för att få ny energi efter en dag på stan :) 

Proteinrikt bröd

Dags för ett nytt brödrecept. Har kommit i en bak-anda så det blir nya experiment varje vecka J Jag äter glutenfritt så mycket jag kan då jag märker att magen blir lugnare av det men ett gott saftigt bröd slinker ner när det är nybakat, då det är så gott. Dagens recept är proteinrikt och saftigt bröd som är fyllt med bra fetter och fullkorn som håller dig mätt och din magen i trim. Det går snabbt att röra ihop och håller sig bra i frysen om du inte äter allt på en gång. Jag brukar skiva mitt bröd och frysa in det så att man kan plocka fram hur mycket man vill ha.

Lojsans proteinbröd, 2 limpor.

4 dl havregryn, 7 dl dinkelmjöl fullkorn, 2 dl vetekli, 4 tsk bikarbonat, 3 tsk salt, 2 dl krossade linfrön, 3 dl valnötter (grovt hackade), 2 dl russin eller torkade aprikoser, 1 skopa proteinpulver bake pro (valfritt, kan uteslutas).

1 L naturell yoghurt, 2 ägg, 3 dl rivna morötter.

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj två bakformar och strö i sesamfrön. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan yoghurt, ägg och morötter, blanda om väl. Fördela smeten i formarna och grädda i 1h och 20 minuter. Låt svalna innan du skivar brödet. 

 
 
 
När killen inte har en stor bunke, bakmaskin eller brödformar får det bli lite kladdigt och uppfinningsrikt. Jag använde en ugnsform och delade av med ett bakplåtspapper så det blev för två bröd. 
 
 

Morot- och ingefärssoppa med räkor

God morgon! Hur är helgen? Jag har det toppen i huvudstaden. Solen lyser och jag ska snart bege mig ut i solen och träffa Linnea och Susanna. Denna goda och mustiga soppa blev jag bjuden på i förra veckan. En morot- och ingefärssoppa med färska räkor och en fänkåls- och morotscrudité. Enkelt och gott en sommarkväll, detta är lyxen med att vara tillsmmans med en kock, maten står på bordet när man kommer hem. Skriv om ni vill att jag ska lägga upp receptet! <3