Ceasarsallad

Idag bjuder jag på en riktig klassiker och favorit, Ceasarsallad. Det finns ett knep till att verkligen lyckas med sin ceasarsallad och det är att göra en egen dressing och använda kycklinglår istället för file. Nu till receptet.
 
Ceasarsallad, 4 port
1 kg kycklinglår
1 paket bacon
2 huvud romansallad
vitt bröd
 
1/2 burk sardeller i olja
1 klyfta vitlök
1 äggula
1 msk dijon senap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 citron, saften
1 liten tårtbit parmesanost
1 1/2 dl matolja
 
Lägg kycklinglåren på en plåt och kör in i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Skär brödet i små krutonger och sätt in dom i ugnen i 5-10 minuter så de blir krispiga. Skölj salladen och knaperstek baconet.
 
Dressingen: Mixa olja, vitlök och sardeller till en smet. Blanda äggula, senap, vinäger i en egen bunke och tillsätt sedan sardelloljan lite i taget. Finriv parmesanen och blanda i denna, smaka av med salt och peppar.
Blanda dressingen med salladen, strö över krutonger, bacon och kyckling. 
 
 
 
 
Josefin Nilsson

Åh vad gott det ser ut! :)

Alice

Mm, ser supergott ut!