Weekend vibes

Helgkänslor här hemma idag. Lite extra god mat och god dricka kommer det bli denna helg då vi har finbesök från Stockholm. Hoppas ni alla får en riktigt bra helg! kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kokospannkakor

Pannkakor till frukost är barnsligt gott tycker jag. Idag gör jag en turbo pannkakor som gick på tio minuter och smakar ljuvligt. Receptet är glutenfritt, mjölkfritt och innehåller inget raffinerat socker. Smaklig måltid mina läsare!

Kokospannkakor, 1 port

• ½ dl kokosflingor  • ½ dl havregryn + 2 msk havremjöl • 2 ägg • ½-1 dl mandelmjölk. Salt och lite vaniljpulver.

Blandar du alla ingredienser, stek pannkakorna på låg värme, och toppa sedan med mer kokosflingor, banan, hallon, frön, nötter och lite honung. 

fin bild från: http://blogg.amelia.se/lindalomelino

Ceasarsallad

Idag bjuder jag på en riktig klassiker och favorit, Ceasarsallad. Det finns ett knep till att verkligen lyckas med sin ceasarsallad och det är att göra en egen dressing och använda kycklinglår istället för file. Nu till receptet.
 
Ceasarsallad, 4 port
1 kg kycklinglår
1 paket bacon
2 huvud romansallad
vitt bröd
 
1/2 burk sardeller i olja
1 klyfta vitlök
1 äggula
1 msk dijon senap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 citron, saften
1 liten tårtbit parmesanost
1 1/2 dl matolja
 
Lägg kycklinglåren på en plåt och kör in i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Skär brödet i små krutonger och sätt in dom i ugnen i 5-10 minuter så de blir krispiga. Skölj salladen och knaperstek baconet.
 
Dressingen: Mixa olja, vitlök och sardeller till en smet. Blanda äggula, senap, vinäger i en egen bunke och tillsätt sedan sardelloljan lite i taget. Finriv parmesanen och blanda i denna, smaka av med salt och peppar.
Blanda dressingen med salladen, strö över krutonger, bacon och kyckling.