Travel

Att resa runt till jordens alla hörn och upptäcka nya platser, möta människor, andra kulturer, testa mat, se sig omkring det är något som jag kan leva på länge och verkligen uppskattar. Även om jag är flygrädd kommer jag att fortsätta resa så mycket som jag bara kan. Jag har gjort en tillbakablick på lite olika resor som jag har gjort både med familj, vänner och själv. Jag börjar där jag är idag, Australien <3
 
Australien - 2014/2015
 
 
 
 
 
Thailand - 2009
 
 
 
Sydafrika - 2008
 
 
 
 
Såhär kan man också bo. 

 
Kos - 2011
 
 
Kryssning i karibien - 2005 
 
 
 
 
Vattenfall, Jamaica
 
London
 
 
 
Turkiet 
 
 
Vietnam - 2012
 
 
 
USA - San francisco/ Berkeley
 
 
 
Träningsresa Turkiet - 2014
 
Var blir nästa resa? 
 
 

Happy friday!

Fredags kollage! 
* Weekend special at work: Paleo trifle pancakes with fresh berries & peaches. bild från Primals facebook.
* Provar ut träningskläder från Lorna Jane
*Pina colade paleo cupckaes som jag gjorde i veckan.
* Happy Australia day från min kollega Cleb.
*Ny färg i håret, jippie!
 
 

Lyxig proteingröt med chiasylt

Dags för frukosttips! För jag älskar frukost och skulle kunna äta det flera gånger varje dag :) 
För många människor är frukosten just det målet som vi äter samma varje dag utan att tröttna. Jag själv varierar min frukost mycket tackvare bloggen och att jag tycker det är roligt att testa nya saker. Ofta brukar jag variera mycket efter årtiderna. När det är kallt ute gillar jag att äta en varm frukost såsom gröt och när det är varmt ute blir det mer smoothies, chiapuddingar och annat läskande. 
Idag kommer jag tipsa om en gröt som är mycket roligare än vanlig havregrynsgröt. Gröten är extra proteinrik och har en härligt fluffig konsistens. Inspiration från Sofia sjöström.
 
Lyxig protegröt, 1 portion
1 dl havregryn (vanliga/glutenfria/fiberberikade)
1 nypa salt
2 msk valfria frön (pumpafrön, chiafrön, sesamfrön)
4 osvavlade aprikoser eller annan torkad frukt
1 ägg
vatten
 
Häll i gryn, salt, frön, aprikoser och vatten i en kastrull. Dra på hög värm från början så det börjar koka men var vaksam och rör direkt när det börjar koka. Sänk värmen och låt koka i några minuter. Efter några minuter knäcker du i ägget (som ger en härlig konsistens till gröten samt mättar bra med extra proteiner). Låt koka några minuter till. Servera med chia sylt (recept nedan) och valfri mjölk. 
 
bild från blissfulbasil.com
 
Chiasylt I (favorit)
Torkad frukt
3 dl frysta bär
1 dl chiafrön
salt
1 lime
vaniljpulver
 
Lägg ett par nävar ekologisk torkad frukt i vatten i ca 2 timmar. Tina blandade frysta bär på en tallrik. Häll av vattnet, mixa den till en sörja med stavmixer och häll ner ca 1-2 dl kokosvatten. Krossa bären med en gaffel, rör ner tillsammans med 1dl chiafrön med fruktsmeten och smaksätt med en nypa salt (t.ex. himalyasalt), pressad ekologisk lime/citron eller vaniljpulver. Smaka av! Häll upp i en härlig burk och låt fröna svälla. Rör om ett par gånger. Håller i ett par veckor i kylen.
 
Chiasylt II 
2 dl frysta blåbär/hallon
1 tsk chiafrön
1 tsk kokossocker
1 krm äkta vaniljpulver

Tina bären i en liten kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner övriga ingredienser. Blanda noggrant. Häll upp i en liten skål eller glasburk och ställ in den i kylskåpet i minst en timme. Rör om ett par gånger under tiden. Servera exempelvis på bröd, scones, gröt, till efterrätter etc.