Morning pics

God morgon måndag! Min favorittid på dagen, MORGONEN! Att ha tid att göra en god frukost och njuta av att börja morgonen med rykande varmt kaffe är guld. Denna veckan har jag mycket skoj framför mig. Lite olika jobb och jag ska ligga i hårdträning för att lära mig den nya CXWORX, som jag var på utbildning för igår. Galet bra men tung och utmanande att instruera, precis så jag vill ha det. Hoppas ni får en grym start på veckan <3
 
 
Smoothie morgon!
 
 
 
Melon och mynta drink.
 
 
 
Nytt från Kari Traa
 
 
Kaffe <3
 

Kräftskiva

Hej bloggen! 
Idag har vi njutit av den sista augustisolen och suttit ute och sörplat kräftor och sjungit snapsvisor. Jag har varit väldigt dålig på att ta bilder, men några har jag till er. Jag hade gjort en västerbottenostpaj, och dessert. Receptet på kladdkakan (gluten- och mjölkfri) hittar ni längst ner. Emma hade gjort ett supergott bröd samt fröknäcke. Daniels bål blev på egen flädersaft samt limoncello från kusinerna, tack för den mycket god och gick rak upp i huvudet ;) Nu ska vi kolla på Beck vi hörs imorgon!
 
 
 
 
 
 
 
  • Gluten- och mjölkfri kladdkaka
  • 125 g smör eller kokosolja
  • 3 ägg
  • 1 dl kokossocker (eller mer om du föredrar sött)
  • 1 dl kakao
  • 1 nypa salt
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  1. Sätt ugnen på 160°C, smörj en form, ca 20 cm i diameter och mjöla med antingen kokosflingor, mandelmjöl eller potatismjöl.
  2. Smält smöret eller kokosoljan. Var försiktig så att fettet inte blir för varmt utan bara precis smälter.
  3. Vispa ihop ägg och kokossocker.
  4. Tillsätt det smälta fettet lite i taget under vispning.
  5. Blanda i resten av ingredienserna och blanda väl till en jämn smet.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda i ca 15-18 minuter. Kakan ska “wobbla” i mitten och inte vara fast.
  8. Kladdkakan kan behöva svalna något mer än en vanlig kladdkaka innan den har fått önskad konsistens. Det är alltså OK att kakan först är nästan lite för rinnig eftersom att den stelnar efter en stund när den svalnat.
 

Fredagsmys

Igår hade vi fredagsmys här hemma med massa gott. Emma kom över och vi åt fruktsallad toppad med rostad kokos, cashew och solrosfrön, popcorn, godis och drack egen flädersaft. Väldigt gott och jag var fortfarande mätt när jag vaknade imorse. Vad ska ni hitta på i helgen?
Jag ska jobba idag och imorgon är det kvartalsutbildning med Les Mills samt kräftskiva på kvällen. Mycket planerat men det är roliga saker så det ser jag fram emot. Nu ska jag röra mig mot jobbet, ha det super! Kram