Morgonträning och flytt

Då närmar det sig flytt, imorgon lämnar jag över min lägenhet till mina hyresgäster. Höll på och storstädade hela lägenheten igår, därav inget inlägg här på bloggen. 
Imorse klev jag upp vid sex och begav mig till gymmet, var verkligen segt att ta sig ut när det var mörkt och kyligt. Men jag ångrar mig aldrig efteråt, så gött med morgonträning. Nu känner jag mig som en ny människa efter en varm dusch och frukost i magen. Dagens schema är att hinna träffa massa vänner och säga hejdå, samt titta lite i affärer, är på shoppinghumör idag :) 
 
Morgonträning: Jag brukar ha som riktlinje att om jag tränar längre än 30 minuter på morgonen äter jag innan. Är passet kortare än 30 minuter kan jag göra det på fastande mage. Detta är väldigt individuellt, vissa kan inte alls träna på tom mage medan andra gillar det. Det beror också självklart på intensiteten, om jag tar en promenad kan jag göra det på fastande mage även om det är länge än 30 minuter. Risken med att köra för hårt på morognen utan att äta innan är att du får blodsockerfall (eventuellt svimmar) och blir orkeslös. 
Det är extremt individuellt vad man kan äta innan träning utan att få håll men ändå maximera prestationen. Att inta klohydrater med lite protein och fett direkt innan träning har visat sig minska nedbrytningen och stimulera muskeluppbyggnad. Översatt i livsmedel kan detta vara: yoghurt med skivad banan och några nötter, macka med kalkon och avokado, en smoothie... se till att det inte blir för stort mål om du ska träna direkt. Jag brukar göra som så att jag äter halva frukosten innan passet och halva efter passet, fungerar fint för mig och jag får inte håll men känner ändå att maten ger mig energi till träningen. Testa dig fram till vad som fungerar för dig! 
 
 
 
 
 

Clean and green

Startar denna söndag med en grön smoothie. Kan inte säga annat än att det känns sådär extra nyttigt att dricka en grön smoothie på morgonkvisten. Denna drink är sprängfylld med näringsämnen och går snabbt att göra. 
 
Såhär skriver rawfood-gurun Erika Palmgren om det gröna: “Vi kan faktiskt äta solljus också, genom att äta gröna blad. Det gröna i bladen är inkapslat klorofyll och det fantastiska med klorofyll är att det har samma struktur som hemoglobinet i vårt blod, med ett undantag. Hemoglobinet är uppbyggt kring järn och klorofyllet kring Magnesium. /…/ Låt oss fylla våra kroppar med solljus, utifrån och in. Solens strålar värmer och ger näring till våra kroppar.”
Något flummigt men ändå fint på något sätt.
 
Clean and green
1/2 avokado, 1 päron, 1/2 nektarin, 1 stor näve färsk spenat, 1 dl fryst mango, 2 cm ingefära, 2 tsk purely green från supernature, 1 dl kokosvatten, 1 dl mandelmjölk. 
Mixa allt i en blende och toppa med musli, frön, nötter, kokos. 
 
Purley greens: En blandning av kraftfulla grässorter, som innehåller proteiner, mineraler, vitaminer, enzymer, spårmineraler och klorofyll. Purely Greens har nästan alla B-­‐vitaminer (inklusive B12), vitamin C och A och är naturligt rik på superenzymet SOD (superoxiddismutas). Purely Greens har en antioxidanteffekt, då dess innehåll av C-­vitamin skyddar cellerna mot oxidativ stress.Supermatkomplexet är också rikt på järn, vilket bidrar till att minska trötthet och utmattning och stöder immunsystemts normala funktion. Innehåller Spirulina för ett ännu bredare spektrum av näringsämnen och bättre absorption.
 
 
 
 
 
 
cleaneating - frukost - frukt - grönt - hälsa - juice - rawfood - smoothie - superfood

Chia-choklad-pudding med jordgubbar

God morgon bloggen! 
Lördag och jag är ledig ända till jag ska åka till Aussie! Nu ska jag sätta igång med att packa ner min lägnehet så att den är redo för mina hyresgäster. Ska göra ett break i packandet i eftermiddag och gå på ett träningskonvent med min stjärna Lydia. Det kommer bli 1,5 h svettig träning som avslutas med mingel. 
 
Jag har laddat med en god och näringsrik frukost för att få energi till dagen, chiapudding som är en favorit jag inte ätit på länge. Twistade till det och gjorde en choklad-chia-pudding med färska jordgubbar, gojibär och nektarin. Frukost i sängen framför nyhetsmorgon är guldkant på tillvaron, är det helg så är det!
 
Fler och fler upptäcker det magiska chiafröt och vad man kan göra med det. Pudding eller "raw" gröt är det absolut enklaste att göra men det går även att baka med chiafrön. Chiafrön har ungeför samma egenskaper som linfrön men till skillnad mot linfrön så kan kroppen spjälka chiafröet och ta upp alla näringsämnen medan hela linfrön färdas genom tarmen. Detta superfrö (chia) innehåller bland annat 8 ggr med omega3 än lax, 15 ggr mer magnesium än broccoli, 5 ggr mer kalcium än mjölk, 3 ggr mer järn än spenat och 3 ggr mer antioxidanter än blåbär.
 
Lojsans choklad-chia med jordgubbar (1 port)
1,5 msk chiafrön
1 msk havregryn
1 msk helt bovete
1 msk gojibär
2 tsk carob pulver
1 msk raw kakao
2 dl mandelmjölk
 
Blanda alla ingredienser i en skål och låt svälla över natten. Toppa med färska jordgubbar, nektarin och gojibär.