Hulk kinda day

En grön smoothie blev det som andra frukost imorse efter ett svettigt träningspass. Kallar den för Hulken eftersom den innehåller spenat och grönkål, och då blir man lika stark som Karl alfred, eller?!
 
Min fredag har gått väldigt fort. Hunnit med träning, jobb, PT-jobb, handlat, lagat mat och ett glas vin med min rumskompis och hennes tjejkompisar. Idag var första dagen som det har varit lite molningt här, helt galet att solen skiner nästan varje dag.
Halloween märker man av i hela staden, det känns som det är större här än hemma i Sverige. Det springer runt barn utspökade överallt och vill ha godis. Nu ska jag kolla lite film och sen sova, hoppas ni har en bra fredag! 
 
Hulken, 1 port
1 dl fryst mango
1 stor näve färsk spenat
1 näve färsk grönkål
1/4 avokado
1 dl kokosvatten
1 dl valfri mjölk (jag hade mandelmjölk)
1 nypa vaniljpulver
1 banan, valfritt
 
 
 
 
 

Raw choklad- och hasselnötsglass

Allt som är svalt, uppfriskande och i glasskonsistens slinker ner här i värmen. Helt underbart med 30 grader varje dag men det gäller att man fyller på vätskedepåerna kontinuerligt. Idag blev det en glass i smaken choklad och hasselnöt. Super enkel att göra och galet god!
 
Raw choklad- och hasselnötsglass, 1 port
1 frusen banan
1 dl frusen mango
1 msk raw kakao
1/2 msk karobpulver
10 hasselnötter
en skväll mandelmjölk
 
Mixa allt i en blender alternativt med en stavmixer och ät direkt eller frys in i en bunke. Toppa gärna med några hasselnötter, njut! Glassen är helt fri från mjölkprotein, gluten och raffinerat socker!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jobb- Primal Pantry

Hej vänner
Jag tänkte ta mig tid och beskriva lite mer vad det är jag jobbar med nu när jag är här i Australien. Som ni säkert redan läst heter företaget Primal Pantry (restaurang) och Paleo Hero (produkter). På primal Pantry är det 100% paleo som gäller, dvs en kost rik på livsmedel som konsumeras av hur människor har utvecklas för tusentals år sedan. Med så lite raffinerat socker som möjligt och lågt innehåll av kolhydrater. För att äta Paleo, innebär det en kost rik på magert kött, grönsaker, fett och frön. Samt att du undvik mejeriprodukter , spannmål och bearbetat socker. Resultatet är en diet som ska vara så tillgängänglig för hur våra kroppar är medfött programmerade att bearbeta mat. Vilket i sin tur ska leda till förbättrade hälsoresultat , ökad energi och en minskning av blodsocker som kan orsaka hjärt-kärlsjukdomar och diabetes. 
 
Detta är vad de själva bestiver Paleo kost som och inget jag här på bloggen baserar på vetenskap. Jag tycker själv om tanken att äta så rent som möjligt sen finns det vissa delar jag tycker att man kan diskutera utifrån hälsosynpunkt och vetenskap. 
 
Så vad min roll är att vara kreativ och skapa i köket. Alla rätter är fria från gluten, mjölk och raffinerat socker. Vi arbeter med produkter från Paleo hero, (vårt egna märke som även säljs i restaurangen) och laborerar fram recept som blir så goda som möjligt och optimerar ditt näringsintag. Just nu sker en ganska stor expansion inom företaget vilket gör att det är lite rörigt för tillfället och mitt i detta kommer jag in som gubben i lådan. Men jag tycker de har en bra filosofi, riktigt bra mat så det kommer bli kul att fortsätta med detta projektet. 
 
Nog med babbel från mig, ni ska få ett recept på en choklad/hasselnötsglass senare så håll utkik efter det! 
 
 
Lemon curd tart
 
bild från: https://www.facebook.com/primalpantry/photos/