Egen glögg- mulled wine

1:a advents uppdatering från värmen. Igår kokte jag min egna glögg och det var mycket lättare än vad jag trodde och resultatet blev riktigt bra. Så ikväll ska jag försöka lära mina australiensiska vänner lite svenska traditioner. Det blir glögg-kväll, med "ginger bread", som var det närmsta till pepparkaka som jag kunde hitta, med blåmögelost, frukt, nötter och torkad frukt! Blir spännande att se vad dom tycker om min glögg. 
 
Det har varit nästan omöjligt att hitta blockljus till mina adventsljus, men det blev en tillslut, ni får bild på den senare. Nu ska jag förbereda lite innan brudarna kommar, hej sålänge!
 
Lojsans glögg, blir ca 8 dl glögg
0,5 dl vatten
1 dl råsocker
2 msk honung
1/2 skivad apelsin
3 kanelstänger
9 st kryddnejlika
3 hela kardemummakärnor
1 flaska fruktigt rött vin, tex. merlot
 
Blanda vatten, kryddor, skivad apelsin socker och honung i en kastrull. Låt koka försiktigt i ca 15 minuter, så en del av vattnet kokar bort. 
Tillsätt vinet och värm försiktigt, utan att det börjar koka. 
Ta bort kastrullen från värmen och låt det dra i 20 minuter innan du silar bort kryddorna. 
Förvara i en bringare och värm upp alternativt drick kall med mandlar och russin.