Egen glögg- mulled wine

1:a advents uppdatering från värmen. Igår kokte jag min egna glögg och det var mycket lättare än vad jag trodde och resultatet blev riktigt bra. Så ikväll ska jag försöka lära mina australiensiska vänner lite svenska traditioner. Det blir glögg-kväll, med "ginger bread", som var det närmsta till pepparkaka som jag kunde hitta, med blåmögelost, frukt, nötter och torkad frukt! Blir spännande att se vad dom tycker om min glögg. 
 
Det har varit nästan omöjligt att hitta blockljus till mina adventsljus, men det blev en tillslut, ni får bild på den senare. Nu ska jag förbereda lite innan brudarna kommar, hej sålänge!
 
Lojsans glögg, blir ca 8 dl glögg
0,5 dl vatten
1 dl råsocker
2 msk honung
1/2 skivad apelsin
3 kanelstänger
9 st kryddnejlika
3 hela kardemummakärnor
1 flaska fruktigt rött vin, tex. merlot
 
Blanda vatten, kryddor, skivad apelsin socker och honung i en kastrull. Låt koka försiktigt i ca 15 minuter, så en del av vattnet kokar bort. 
Tillsätt vinet och värm försiktigt, utan att det börjar koka. 
Ta bort kastrullen från värmen och låt det dra i 20 minuter innan du silar bort kryddorna. 
Förvara i en bringare och värm upp alternativt drick kall med mandlar och russin. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skypedejt och sommaroväder

Skype är mitt nya nöje nu när jag är down under. Idag har jag haft dejt med både Erica och Linnea, kan inte bli bättre denna fredag. Eller jo, hann med min pojkvän också så ännu bättre blev det :) 
På söndag är det 1:a advent, hur galet är inte det?! Jag har inte alls fattat att det är så nära jul eftersom jag inte alls får den julkänslan här i värmen. Jag ska köpa fyra ljus och göra min egna lilla adventsljusstake, lite tradition får jag ha kvar. Nästa helg ska vi sätta upp Jennifers stora plastgan, och förhoppningsvis åka till IKEA så att vi kan dricka lite glögg för det är så gott! 
Jennifer ,min rumskompis, tyckte vi skulle sätta på vår AC på max så det blir riktigt kallt och ha glöggmys, men nej tack, saknar inte kylan.
 
På tal om vinter, här haglade det största haglet jag någonsin har sett igår. På två minuter drog världens oväder in med hagel, regn, blixtar, åska och starka vindar. Det var riktigt kaotiskt och farligt att vara både ute och inne. Jag tycker synd om alla som har skadat sig och alla som har fått sina bilar helt förstörda, samt alla som fått sina hem förstörda. Jag klarade mig bra och även vårat hem så det var skönt. Bara väldigt konstigt att se så stora isbitar från himlen när dte är 30 grader ute. Nedan får ni några bilder! 
 
It's beginning to look a lot like Christmas
 
 
 
 
 
 
 
bilder från: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2851451/Super-cell-thunderstorm-hits-Brisbane-bringing-golf-ball-sized-hailstones-destructive-winds-torrential-rain.html