Långsamma kolhydrater

God morgon måndag. Hur står det till med mina läsare? Efter 8 timmar sömn känner jag mig laddad för en ny vecka. Och till helgen kommer min familj, jippie! Ikväll ska jag och Erik teama 90 minuter cykel på almedal, så det är bäst att ladda ordentligt med mycket mat och långsamma kolhydrater. 

Kamutvete är en antik vetesort från Egypten (kamut tros vara det egyptiska ordet för vete) som är närmast släkt med durumvete.

Den har en dubbelt så stor kärna och innehåller mer proteiner, vitaminer och mineraler än andra vetesorter. Den kan användas till det mesta som annan vete används till, framför allt bröd, pasta och som matvete. Den hittas framför allt i hälsokostbutiker, då en del personer som inte tål vanligt brödvete kan äta kamutvete.

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G
Energi 1 500 kJ
Energi 360 kcal
Protein 14 g
Fett 2,0 g
Mättade fettsyror 0,5 g
Kolhydrater 68 g
Fibrer 6 g
C-vitamin 0 mg
D-vitamin 0 mcg
Folat 40 mcg
Järn 4,2 mg
Zink 2,8 mg
Kalcium 35 mg
Näringsinformationen kommer från Livsmedelsverkets livsmedeldatabas, version 2012-01-26
 
 

 

cleaneating - cykel - fitness - glutenfritt - hälsa - inspiration - middag

Hälsokväll

Hej hopp där ute! Vilken underbar dag det har varit idag :) Hann med några timmar bokläsning i solen tidigare, njöt till max. Kvällen var tillägnad min och Lydias hälsokväll då vi tänkt bjuda på lite gott samt sälja en del av vår otroligt stora samling av träningskläder, men det fina vädret gjorde att vi i sista stund ställde in och tar det istället om två veckor. Synd då vi fixat en massa men men så blir det ibland. Ni får lite bilder på våra förberedelser :) Jag har ätit så mycket fruktsallad nu så att jag har ont i magen, typiskt mig.
 

Ortorexi

Såg ett intressant inslag om Ortorexi. Att äta hälsosamt och träna behöver inte alltid vara hälsa. Du kan se inslaget --->Här!
Känner du igen dig eller känner du någon som lider av detta? Jag har själv haft ett mycket destruktivt förhållande till träning och mat. Jag vet hur jag mådde, jag kommer ihåg ångesten, hetsen och den ständigt besvikelsen på mig själv. Därför vill jag sprida denna film, få er att reagera om ni har någon i er närhet som kanske tränar lite för mycket och kontrollerar maten för hårt. 
 
hälsa - ortorexi - träning