Hallon

Mamma vet precis vad hennes dotter älskar. Blev glad som ett barn på julafton när mamma köpt färska hallon till mig och min bror på bondens markand i Malmö. Kan det bli lyxigare än att få toppa frukosten med dessa goda, färgsprakande och nyttiga bär?!
Hallon tillhör rosfamiljen och växer i skogstrakter. Hallon är fiberrika, innehåller mycket C-vitamin, folsyra, järn, kalcium och kalium. Hallon är dessutom slemlösande,avgiftande och kan lindra menstruationssmärtor.
Näringsinnehåll: per 100 gram hallon 
energi ca 28 kcal, 
Kolhydrater: 4 grav, fibrer 4 gram
C-vitamin: 27 milligram (36% av RDI)
E-vitamil: 1,4 milligram (14% av RDI)
Folsyra: 26 mikrogram (9%av RDI)
Magnesium: 25 milligram (8% av RDI)
Antioxidanter: ORAC-värde: 1220
 

Raw hamburgertallrik

I helgen besökte jag, mamma och storebror Rawfood house i Malmö. Vi var trötta och hungriga efter att vi kört mitt crossfit pass (som ni ska få ta del av snart). På menyn lockade deras indiska love burker av majs morot och pumpa i spetskålswraps smaksatt med kryddor från orienten. Toppad med krämig koriander & lime sauce. Till rätten serverades rättikaspiraler och frökex. Helt enkelt en ny twist på hamburgertallrik, mycket nyttigare och mycket godare kan jag lova. För er som inte testat rawfood kan jag varmt rekommendera er att ge det ett försök. Maten är väldigt fräch, man får tugga MYCKET, den ger kroppen maximalt med vitaminer, mineraler, antioxidanter och bra energi :) 
 

Helgmorgon

God morgon Lördag! Igår kväll va jag på AW med sportstyle brudarna. Vi gick till det nya Le pain francais på avenyn, och vilket coolt ställe. Tyvärr fick man inte ta foto så jag kan inte dela med mig. Jag åt en ceasarsallad och tog ett glas vitt, mycket gott :) 
Idag ska jag jobba, det är lönelördag så jag tror det kommer bli fullt ös medvetslös :) Efter jobb åker jag ner en snabb tripp till skåne och familjen! Längtar och snakar dom alla men snart så!
Fick en liten present av ICA i vecka, deras juicebok med många spännande recept på juicer, smoothies, shoots, varma drycker osv... Imorse gjorde jag två varianter: ginger fresh (1/2lime, 10 cm gurka, 2 päron, 1 cm färsk ingefära) och morgonstund (2 morötter, 2 apelsiner, 2 äpplen, 2 cm färsk ingefära). Känner mig boostad för en ny dag!