Rawfood lasagne

Min variant på rawlasagne, är enklare än man tror och det går bra att göra på vilka nötter du vill, välj de du tycker bäst om. Till en form (6-8 portioner) behövs: 3-4 zucchini (gärna gula och gröna). Grönsakspesto: 1 dl soltorkade tomater, 2 kvisttomater, 2 paprikor, 1 bunt/kruka färsk persilja, 1 kruka färsk basilika, 2 vitlöksklyftor, god olivolja. Nötcreme: 2 dl valnötter, 2 dl cashemnötter, olivolja, salt och peppar.
Gör såhär: Mixa båda rörorna till en grynig konsistens, om grönsakspeston blir för vattnig är det bäst om du silar bort den mesta vätskan. Kör nötterna länge i mixern så deras olja kommer fram och binds ihop till en creme med olja salt och peppar. Hyvla eller använd en mandolin för att skiva zucchinin tunnt. Börja med att täcka botten med zucchini, kleta på det ena röran, lägg zucchini igen åt andra håller och ta den andra röran, fortsätt så många lager du vill. Plasta och ställ en tyngt ovanpå så att den sätter sig. Låt den stå några timmar i kylen, gärna över natten. Servera med en god tomat/sparris sallad, balsamvinäger och kryddor!