Inblick på arken

Här kommer lite bilder från mitt jobb. Första är på ett fat med kallskuret (rostbiff och lufttorkad serano skinka) som var kvällens personalmat. Sedan har vi en tapas tallrik med lufttorkad skinka, machegoost, chilisalami, spansk kryddkorv, oliver, grillad halloumi, tomatsallad.

Mat

Grilltips, saftiga kycklingburgare med mangocurrysås och hembakatbröd

För 8 kycklingburgare:
  • 600 g kycklingfilé, alt. kycklingfärs (jag hade filéer som mixades till färs)
  • 100 g getost
  • 1 ägg
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • Pepparmix
  • 1 tsk fiberhusk
Ta bort det vita "skalet" från getosten och hacka den i små bitar. Blanda sedan ihop alla ingredienser utom fiberhusk, som du tillsätter sist. Forma sedan åtta biffar med fuktade händer och lägg dem på folié. Lägg sedan hela foliépaketet på grillen och låt dem bli genomstekta. Lägg dem sedan på gallret på slutet för lite färg innan de är klara för servering.
För 4 bröd:
  • 2 äggvitor
  • 1 äggula
  • 1/2 dl kvarg
  • 2 msk bovetemjöl (eller annat mjöl)
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • Örtsalt
  • Sesamfrön (att toppa med)
Sätt ugnen på 200 grader. Elvispa äggvitorna till ett fluff och tillsätt sedan gulan och kvargen , rör om. Blanda ner resterande ingredienser, klicka ut fyra "bröd" på ett oljat bakplåtspapper och strö över sesamfrön. Grädda runt 10-15 minuter (eller tills bröden får färg).
Såsen gjordes på färsk söt mango, kvarg, turkisk yoghurt, curry, chilipulver och örtsalt - gudagott och lagom sötstark till burgarna!
Kycklingburgarna serverades sedan med bröd, sås, sallad, skivad gurka, nektarin, avokado, paprika och gurka. Mums, mums, mums!
Grilltips till kvällens middag alltså!
bild från recept.se